Dolgu yaptırmak nasıl?

İçindekiler:

  1. Dolgu yaptırmak nasıl?
  2. Diş dolgusu ne ile yapılır?
  3. Hangi dişe dolgu yapılmaz?
  4. Çürük diş dolgusu nasıl yapılır?

Dolgu yaptırmak nasıl?

Dişe dolgu yaptırmak, gelişen teknolojiler ile artık çok kolay. Lokal anesteziyle hastanın dolgu yapılacak dişi uyuşturulur ve çürük dişten temizlenmeye başlanır. Çürük tamamen temizlendikten sonra diş, kompozit, amalgam veya porselen dolgular ile kaplanır. Bu işlem ağrısız bir şekilde gerçekleşmektedir.

Diş dolgusu ne ile yapılır?

Kompozit dolgu işlemlerinde ilk olarak çürükler temizlenerek ışınlar yardımıyla dolgu yapılır. Bonding ismini verdiğimiz işlem ile dişler ve kompozitler birbirlerine sabitlenir. Sonraki aşamada cilalama işlemi yapılır. Porselen Dolgu: Bu dolgu işleminde kullanılan malzeme genellikle porselendir.

Hangi dişe dolgu yapılmaz?

Teorik olarak her çürüğe dolgu yapılabilir. Yalnız seçilecek dolgu tipi çürüğün büyüklüğüne bağlıdır. Çürük eğer, derinlere ulaşmış, köklere kadar gelmişse önce kanal tedavisi uygulanıp ondan sonra dolgu yapılmalıdır.

Çürük diş dolgusu nasıl yapılır?

Diş dolgusu lokal anestezi etkisi altında yapılan bir işlemdir. Diş dolgusu yapılmadan önce dişteki çürükler temizlenmektedir. Dişteki canadian pharmacy cialis generic çürükler temizlendikten sonra boşluk dolgu malzemesi ile doldurulmaktadır. İşlem süresi kaç adet dişe dolgu yapılacağına göre değişiklik göstermektedir.