Elektronik sigara dumanının zararı var mı?

İçindekiler:

  1. Elektronik sigara dumanının zararı var mı?
  2. Elektronik sigara sigaranın yerini tutar mı?
  3. Elektronik nargile kullanmak yasak mı?
  4. Elektronik sigara Avrupada yasak mı?
  5. IQOS Türkiye'de neden yasak?

Elektronik sigara dumanının zararı var mı?

E-sigara buharı, akciğeri koruyan hücrelerinin çalışmasını bozar ve akciğeri her türlü hastalığa açık hale getirir. E-sigara içicilerinde felç riski yüzde 70, kalp krizi riski yüzde 60, koroner arter hastalığı riski yüzde 40 daha yüksektir.

Elektronik sigara sigaranın yerini tutar mı?

Elektronik sigara kullananların 51%'i, elektronik sigaranın normal sigaradan daha az zararlı olduğu için kullanıyor. I'u ise elektronik sigaranın, normal sigara tüketimini azaltmaya yardımcı olduğunu düşünüyor. Ayrıca sigara fiyatları da tütün ürünlerinde yüksek vergilere sahip ülkeler için de önemli bir motivasyon.

Elektronik nargile kullanmak yasak mı?

Yapılan yasal düzenleme ile tütün içersin ya da içermesin, tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü ürün (elektronik sigara, bitkisel nargile vs.) 4207 sayılı Kanun hükümleri kapsamında değerlendirilerek kamuya açık kapalı alanlarda kullanımı yasaklanmıştır.

Elektronik sigara Avrupada yasak mı?

Avrupa. E-sigara ürünlerinin satış ve kullanımına izin verilir. E-likit üzerinde denetleyici kurallar bulunur. Elektronik sigaralar tıbbi cihazlar ve tıbbi ürünler olarak nikotin kartuşları olarak kabul edilir.

IQOS Türkiye'de neden yasak?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, özellikle KKTC ve Ukrayna'dan Türkiye'ye yolculuk sırasında getirilen ve normal sigaraya göre daha az zararlı olduğu iddia edilen ısıtmalı tütün ürünlerinin (IQOS-GLO) yolcu yanında getirilmesini yasakladı.