KYK bursu ilk 100 bursuna döner mi?

İçindekiler:

  1. KYK bursu ilk 100 bursuna döner mi?
  2. KYK üstün başarı bursu nedir?
  3. KYK bursu krediye döndükten sonra Bursa döner mi?
  4. Kredi alan öğrenci burs alabilir mi?
  5. YKS de kaç bine burs veriliyor?

KYK bursu ilk 100 bursuna döner mi?

Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır. Not ortalaması 100'lük sistemde 53.33'ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

KYK üstün başarı bursu nedir?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

KYK bursu krediye döndükten sonra Bursa döner mi?

Başarısızlıktan bursu öğrenim kredisine dönüşen öğrenciler tekrar başarılı olsa da öğrenim kredileri bursa dönüşmez. KYK dan öğrenim kredisi alan öğrenci özel burslardan faydalanabilir.

Kredi alan öğrenci burs alabilir mi?

7. Hem burs hem de kredi aynı anda alınabilir mi? Burs/Kredi Yönetmeliği'ne göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs ödemesi yapılamaz.

YKS de kaç bine burs veriliyor?

ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) MF puan türünde ilk 5.000 (beş bin) kişi arasında yer alarak; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 2.000 (ikibin) TL burs, YGS-1 puan türünde 5.001 (beşbinbir) ile 10.000 (onbin) kişi arasında yer alan ...