Istemeyerek kıl yutmak orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Istemeyerek kıl yutmak orucu bozar mı?
  2. Ağza gelen yemek orucu bozar mı?
  3. Dudaktaki yaşlığı yutmak orucu bozar mı?
  4. Kıl yutmak orucu bozar mı?
  5. Sahurdan sonra ağızda kalan yemek orucu bozar mı?
  6. Şehvetle Mezi gelmesi orucu bozar mı?
  7. Dudağa gelen tükürük orucu bozar mı?
  8. Koltuk altı almak orucu bozar mı?

Istemeyerek kıl yutmak orucu bozar mı?

Eğer kıl kesin olarak yutulduğu düşünülüyorsa oruç bozulmuştur. Ancak bu bir vesveseyse kişi yutup yutmadığından emin değilse ehemmiyet vermemek gerekir. Böyle bir durumda orucun bozulmadığına hükmedilir. Boğaza toz, duman, sinek kaçması istemeden olursa orucu bozmaz.

Ağza gelen yemek orucu bozar mı?

Ağza girip yutulan bir şeyin, az veya çok olmasının önemi yoktur. Bir damla ilaç veya bir damla su, isteyerek yutulursa oruç bozulur, kefaret de gerekir. Abdest alırken istemeden yutulursa kefaret gerekmez, çünkü bunda kasıt yoktur.

Dudaktaki yaşlığı yutmak orucu bozar mı?

Ağzın çalkalanmasından sonra kalan ıslaklığın veya dudağı yaladıktan sonra kalan tükürüğün yutulması durumu da orucu bozmayan hallerden sayılmaktadır. Din bilginlerine göre, Ramazan ayında oruç tutan bir kimsenin ağızda bulunan tükürüğü yutması orucunu bozmamaktadır.

Kıl yutmak orucu bozar mı?

Diyanet işlerinin bu konudaki görüşü şu şekilde; Vücutdaki kılların hangi yolla olursa olsun alınmaları orucu bozmaz.Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.

Sahurdan sonra ağızda kalan yemek orucu bozar mı?

SORU: diş arasında kalan kırıntı, tükürük ile boğazdan aşağı inerse, oruç bozulur mu? Cevap: Diş aralarında kalan ve dışarı atılmasından âciz kalman bir şey, tükürük akıntısıyla birlikte karına giderse muaf sayılır. Ama bu şey, dışarı atmak mümkün olduğu halde, atılmaz da tükürükle beraber yutulursa oruç bozulur.

Şehvetle Mezi gelmesi orucu bozar mı?

Bakmak, düşünmek veya seyretmek yoluyla kişinin vücudundan şehvetle meni gelmesi orucu bozmaz, guslü gerektirir. Ancak bu şekilde boşalan kişinin tevbe etmesi gerekir. Herhangi bir sebeple kişinin tenasül uzvundan çıkan mezi veya vedi orucu bozmaz ve gusül gerektirmez. Sadece namaz abdesti alması lazımdır.

Dudağa gelen tükürük orucu bozar mı?

Din alimlerine göre, Ramazan ayında oruçlu bir kimse tarafından ağızda bulunan tükürüğü yutmak orucu bozmamaktadır, ancak ağızda bulunan bu tükürüğün biriktirilmesi, kaçınılması gereken bir davranıştır.

Koltuk altı almak orucu bozar mı?

Vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınmaları orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Yani ağda yaparken veya kaş alırken vücuda her hangi bir besin,yiyecek,su vb. şeyler girmediği için oruç bozulmaz!..