Bel Fitigi ilerleyince ne olur?

İçindekiler:

  1. Bel Fitigi ilerleyince ne olur?
  2. Ameliyatsız Fıtık tedavisi mümkün mü?
  3. Belde disk yırtılması nedir?
  4. Disk yırtılması neden olur?

Bel Fitigi ilerleyince ne olur?

Sinir uçlarını sıkışması ile bacaklarda uyuşma ve yanma şiddetli şekilde hissedilmektedir. Ayrıca, bel fıtığının çok daha ileri seviyelerinde, bacaklarda güçsüzlük de ortaya çıkabilmektedir. Bununla birlikte, bel fıtığının çok ilerlemiş durumlarında idrar tutamama sorunu ortaya çıkar.

Ameliyatsız Fıtık tedavisi mümkün mü?

Bel fıtıklarının büyük bir çoğunluğu ameliyatsız fizik tedavi yöntemleriyle ortadan kalkabilmektedir. Kas spazmını çözmek, ödemi ve ağrıyı azaltmak için çeşitli kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçlar tedavide uygulanabilmektedir.

Belde disk yırtılması nedir?

Bel fıtığı, bel bölgesinde bulunan omurların arasındaki diskin yırtılarak, sinirleri sıkıştırması olarak ifade edilebilir. Bu durum genellikle şiddetli bel ağrısı ve bacağa yayılan ağrının ortaya çıkmasına neden olur. Fıtıklaşma omurganın herhangi bir düzeyinde meydana gelebilir.

Disk yırtılması neden olur?

Omurilikte bulunan diskin sert dış tabakası yırtılır ve bu nedenle disk içinde olan jölemsi yapı bu yırtıktan dışarı çıkarsa disk kayması meydana gelir. Disk kayması stres veya omurga içinde olan sinirlerin sıkışması, ağrı kaldırma, ters hareket yapma gibi nedenlerle oluşabilir.