Adetliyken Osmanlıca okunur mu?

İçindekiler:

  1. Adetliyken Osmanlıca okunur mu?
  2. Adet döneminde Risale i Nur okunur mu?
  3. Adetliyken Ilmihale dokunulur mu?
  4. Kuran Kerim Türkçe meali okumak sevap mı?
  5. Yasin Suresi baş açık okunur mu?
  6. Adetliyken hadis kitabi okunur mu?
  7. Adetliyken hadis ezberlenir mi?

Adetliyken Osmanlıca okunur mu?

Dinimiz adetliyken ve nifas halindeyken kadının namaz kılması ve Kur'an okumasını kesin olarak yasaklamaktadır. Kadınların muayyen günlerde Kuran-ı Kerim okuması ile ilgili hadis-i şerifte şöyle buyrulmaktadır: “Hayızlı kadın ve cünüp olan kimse Kur'an'dan bir şey okuyamaz” buyurmuşlardır.

Adet döneminde Risale i Nur okunur mu?

"Hayız halindeki bir kadın Kur'an okumak niyetiyle Kur'an-ı Kerim'den bir ayet dahi olsa okuyamaz! Fakat dua ayetlerini dua maksadıyla okuması bu durumdan müstesnadır." Hayız veya cünüp halindeyken; ... Ancak Eser olarak elle tutacağınız kitapta Ayetler de var ise, harici bir şey ile tutup okumalısınız.

Adetliyken Ilmihale dokunulur mu?

Adetliyken Kur'anı Kerim'e dokunulabilir mi : Diyanet İşleri Din yüksek kurulu bu konuda şöyle diyor : Hanefi, Şafii ve Hanbeli mezhepleri ile Malikî mezhebindeki ağırlıklı görüşe göre, cünüp veya hayız hâlindeki kimselerin Mushaf'a dokunmaları caiz değildir.

Kuran Kerim Türkçe meali okumak sevap mı?

Din İşleri Yüksek Kurulu, 'Kuranı Kerim'in tercüme, meal ve açıklamalarını okumanın çok sevap ve genel anlamı ile ibadet olduğuna, ancak herkesin kendi konuştuğu dil ile ibadet yapmaya kalkışmasının Peygamberimizin öğrettiği ve bugüne kadar uygulana gelen şekle ters düşeceği gibi içinden çıkılmaz birtakım tartışmalara ...

Yasin Suresi baş açık okunur mu?

Kuranı kerim okuyan birini abdestsiz olarak dinlemek te bir sakınca bulunmamaktadır. Kuranı kerim okunduğunda dinlemek için abdest almaya gerek olmayıp abdestli bir şekilde dinlemek ise sevap olarak daha faydalı olmaktadır.

Adetliyken hadis kitabi okunur mu?

Peygamber Efendimiz (SaV) hayızlı (adetli), lohusa ve cünübün Kur'an okuması ile ilgili şöyle buyurmuştur; "Hayızlı kadın ve cünüp olan kimse Kur'an'dan bir şey okuyamaz." (Tirmizi, Taharet,) ayrıca Hz. ali (ra) de şöyle demiştir: "allah Resülünü cünüplüğün dışında Kur'an okumadan bir şey alıkoymazdı."

Adetliyken hadis ezberlenir mi?

aDETLİYKEN (REGL DÖNEMİNDE) NaMaZ KILINIR MI? : adet (regl) olan bir kadının, namaz kılması ve Kur'an okuması haramdır. ... Bu hadislerden hareketle İslam alimlerinin çoğunluğu, hayızlı (adetli) kadının Kur'an okuyamayacağı gibi Kur'an ayetlerini de yazamayacağını belirtmişlerdir.