Mektup zarfı gönderen nereye yazılır?

İçindekiler:

  1. Mektup zarfı gönderen nereye yazılır?
  2. Zarf arkasına adres nasıl yazılır?
  3. Mektuba gönderen yazmak zorunlu mu?
  4. Mektubun sol alt köşesine ne yazılır?
  5. Dilekçelerin sol alt köşesinde ne bulunur?

Mektup zarfı gönderen nereye yazılır?

1) Gönderici adı, soyadı, adresi mektup zarfının sol üst kısmına yazılmalı. 2) Alıcı adı, soyadı, adresi mektup zarfının sağ alt kısmına yazılmalı. 3) Zarfın sağ üst kısmını boş bırakmaya özen gösterin. Çünkü sağ üst kısma posta pulu eklenecektir.

Zarf arkasına adres nasıl yazılır?

* Alıcının adresi ve posta kodu, zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2- 2,5 cm boşluk kalacak şekilde olmalıdır. 1. satır; Gerçek kişi adı ve soyadı 2. satır; Tüzel kişi işyeri adı/ünvanı (organizasyon adı) 3. satır; Mahalle veya köy adı veya (Postrestant, Posta Abone Kutusu (PK ibaresi) no vb.)

Mektuba gönderen yazmak zorunlu mu?

MEKTUPTA GÖNDERİCİ ADRESİ NASIL YAZILIR? Küçük paket ve ödeme şartlı gönderiler dışında kalan adi ve taahhütlü mektup postası gönderilerine, gönderici adreslerinin yazılması zorunlu değildir. Ancak, "Alma Haber li" olduğu takdirde türü ne olursa olsun, gönderi üzerinde gönderici adresinin yazılması zorunludur.

Mektubun sol alt köşesine ne yazılır?

Mektup zarfı üzerinde yer alan kısımlarda sol üst köşeye gönderenin adı soyadı ve altına adresi yazılır. Mektup zarfının sağ üst köşesine ise almış olduğumuz pulu yapıştırmanız gerekir. Mektup zarfının sağ alt köşesine ise alıcının adı soyadı ve adres bilgileri yazılmalıdır.

Dilekçelerin sol alt köşesinde ne bulunur?

Dilekçe sahibinin açık adresi, ad ve soyadın hizasının biraz aşağısına gelecek biçimde sol alt köşeye yazılır. Bazı dilekçelerde ek belgeler bulunabilir. Bu durumda adresin yazıldığı bölümün altında EKLER bölümü bulunmalıdır.