Saçta yaşayan böcekler nedir?

İçindekiler:

  1. Saçta yaşayan böcekler nedir?
  2. Saç Kesen böceği ne yapar?
  3. Kıskaç böceği nereden gelir?
  4. Toz piresi ısırır mı?
  5. Kıskaç böceği uçar mı?
  6. Kulağa kaçan nasıl yok edilir?

Saçta yaşayan böcekler nedir?

Bitler eklem bacaklı ve kanatsız olup, böcek grubuna girmektedirler. Yumurtalarına sirke denilmektedir. Sirkeden çıkan bitler 8 -10 gün içinde büyüyüp olgunlaşarak saç tellerine yumurtalarını tekrar bırakmaktadırlar. Yumurtaları saç tellerinden kolay kopmasın diye özel bir salgı üretmektedirler.

Saç Kesen böceği ne yapar?

Bu inanış tamamen yanlıştır. Kulağakaçan böceği insanların kulağından girerek hiçbir organa girmez ve ya ulaşmaz. Kulağakaçan böcekleri özellikle bitki türleri arasında yaşamaktadırlar. Genellikle tarlalara girerek ekinlere zarar verebilmektedirler.

Kıskaç böceği nereden gelir?

Kulağakaçan, nemli yerlerde, taş altlarında, ağaç kabuklarının içinde yaşar. Birçok Avrupa memleketlerinde, Amerika'nın da Florida, Kaliforniya gibi nemli, sıcak bölgelerinde çok bulunur. Dişisinin gerisindeki çıkıntıları daha düz, birbirine daha yakındır. yapı olarak diğer haşerelerden oldukça farklılık gösterir.

Toz piresi ısırır mı?

Pireler insanları ve hayvanları ısırarak rahatsızlık vermektedir. Pire gibi insan sağlığına zarar haşereler öncelikle çocuklar ve yaşlılar için daha da zararlı olabilmektedir. Alerjik bünyeli kişiler içinde böcek alerjisi bulunan kişilerde ölümcül etki bırakabilmektedirler.

Kıskaç böceği uçar mı?

Kulağakaçan, bitkisel maddeleri yiyerek beslenir, meyvalara, sebzelere, özellikle portakal bahçelerine büyük zararlar verir. Daha çok geceleri ortaya çıkar, çok hızlı koşup, hızlı uçar. Vücudu pas rengine çalan kahverengidir. Kulağakaçan, nemli yerlerde, taş altlarında, ağaç kabuklarının içinde yaşar.

Kulağa kaçan nasıl yok edilir?

Kulağakaçan Böceği ile mücadele de çeşitli yok etme yöntemleri kullanılmaktadır.Bunlardan en çok bilineni ıslak ve parlak kağıt parçasını rulo halinde, yoğun güneş gören belirli noktalara bırakıp üzerine toplanan Kulağakaçan Böcekleri'ni toplu bir şekilde yakalayıp uzaklaştırmaktır.