Halıya yapışan fare yapıştırıcı nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Halıya yapışan fare yapıştırıcı nasıl çıkar?
  2. Halıdan Bali lekesi nasıl çıkar?
  3. Halıdaki bant izi nasıl çıkar?
  4. Yere dökülen Bali nasıl temizlenir?

Halıya yapışan fare yapıştırıcı nasıl çıkar?

Bunun için temiz bir bez sirke ile bolca ıslatılır ve yapışkanın üzerine kapatılır. 1-2 dakika bu şekilde bekletilen sirkeli bez, yapışkanı çözülmesine yardımcı olacaktır. Bu işlem halı ya da kumaş tertemiz oluncaya kadar birkaç defa tekrar edilir. "Fare yapışkanı neyle çıkar?" sorusunun bir başka cevabı da alkoldür.

Halıdan Bali lekesi nasıl çıkar?

Lekeli yeri likit deterjanla ovarak temizleyin. Deterjanı 5 dakika bal lekesinin üzerinde bekletin. Ardından lekeli yeri bol su ile durulayın ve makinede normal ayarında her zamanki deterjan ve yumuşatıcıyı kullanarak yıkayın.

Halıdaki bant izi nasıl çıkar?

Bant izini üzerinden çıkarmak istediğimiz nesnenin büyüklüğüne göre bir kabın içine sıcak su ve 1 bardak kadar çamaşır sodası doldururuz. Daha sonra nesneyi bu suyun içinde 5 dakika kadar bekletiyoruz. Soda bu kalıntıyı çıkaracaktır. Temizlenen bölgeyi yine duru bir bez ile silerek kalıntıları alırız.

Yere dökülen Bali nasıl temizlenir?

Bal lekesinin olduğu yeri soğuk suya tutun. Lekeli yeri likit deterjanla ovarak temizleyin. Deterjanı 5 dakika bal lekesinin üzerinde bekletin. Ardından lekeli yeri bol su ile durulayın ve makinede normal ayarında her zamanki deterjan ve yumuşatıcıyı kullanarak yıkayın.