Görelilik kuramı nedir kısa?

İçindekiler:

  1. Görelilik kuramı nedir kısa?
  2. Görelilik kuramı nedir vikipedi?
  3. Einstein a göre zaman nedir?
  4. Fizikte görelilik ne anlama gelir?
  5. Sosyolojide görelilik nedir?
  6. Rölativistik ne demek Fizik?
  7. Işık hızında yolculuk yaparsak ne olur?
  8. Etnosentrizm ve kültürel görelilik nedir?
  9. Sosyolojide kültürel görelilik nedir?

Görelilik kuramı nedir kısa?

Albert Einstein tarafından geliştirilen genel görelilik kuramı esasen bir kütleçekim kuramıdır. ... Genel görelilik kuramına göre kütle, içinde bulunduğu uzayın bükülmesine neden olur ve iki nokta arasında hareket eden serbest (üzerine hiçbir kuvvet etki etmeyen) cisimler, aradaki en kısa yolu takip eder.

Görelilik kuramı nedir vikipedi?

Fizikte, özel görelilik teorisi (kısaca özel görelilik) veya izafiyet teorisi, uzay ve zaman arasındaki ilişkiyi açıklayan bir bilimsel teoridir. ... Fizik yasaları, tüm atalet referans çerçevelerinde (yani ivmesiz referans çerçevelerinde) değişmezdir (yani aynıdır).

Einstein a göre zaman nedir?

Albert Einstein uzay ve zamanın birbirine bağlı olduğu uzay zaman kavramında bizlere ne anlatmak istemiştir. ... Yani Kütle çekimi zaman yavaşlatabilir ya da hızlandırabilir demiştir. Einstein'a göre Kütle çekimi ne kadar güçlüyse zaman o kadar yavaşlar ve bunun için en büyük örnekte kara deliklerdir.

Fizikte görelilik ne anlama gelir?

Genel görelilik teorisi (kısaca genel görelilik), 1915'te Albert Einstein tarafından yayımlanan, kütleçekimin geometrik teorisidir ve modern fizikte kütle çekiminin güncel açıklamasıdır.

Sosyolojide görelilik nedir?

Kültürel görelilik, görecilik ya da kültürel rölativizm bir kişinin inanç ve aktivitelerinin, o kişinin kültüründe yaşayan başka kişiler aracılığıyla, bu kişilerin gözlemlenmesi ile anlaşılması gerektiğini öne süren prensip.

Rölativistik ne demek Fizik?

Görecilik ya da rölativizm, felsefe tarihinde sürekli gündemde yer almış olan bir yönelim biçimidir. ... Etikte ise görecilik mutlak ahlaki değerlerin varlığını ve olabilirliğini yadsır. Bunlara göre bilgi ya da ahlaki değerler tarihsel koşullara, dönemlere, toplumlara, kültürlere ve kişilere göre değişim gösterir.

Işık hızında yolculuk yaparsak ne olur?

Işık Hızında Yolculuk Yaparsak Ne Olur? ... Eğer ışık hızına ulaşırsanız, Dünya'daki herhangi bir gözlemcinin perspektifine göre zaman sizin için durur. Fakat size göre zamanın akış hızı aynıdır. Yani siz bu değişimi hissedemezsiniz.

Etnosentrizm ve kültürel görelilik nedir?

Etnosantrizm: Kişinin diğer kültürleri kendi kültürünün standartlarına göre yargılamasıdır. ... Kültürel görelilik: Bir kültürü kendi standartlarına göre yargılamak, anlamaya çalışmak.

Sosyolojide kültürel görelilik nedir?

Kültürel görelilik, görecilik ya da kültürel rölativizm bir kişinin inanç ve aktivitelerinin, o kişinin kültüründe yaşayan başka kişiler aracılığıyla, bu kişilerin gözlemlenmesi ile anlaşılması gerektiğini öne süren prensip.