Lisans mezunu 2 yıllık üniversite okuyabilir mi?

İçindekiler:

  1. Lisans mezunu 2 yıllık üniversite okuyabilir mi?
  2. Önlisans mezunu olup tekrar önlisans okuyabilir mi?
  3. 4 yıllık üniversite okuyan önlisans kpss'ye girebilir mi?
  4. Lisans okuyan önlisans sınavına girebilir mi?
  5. Lisans mezunu önlisans tercih yapabilir mi?
  6. Ekpss lisans mezunu önlisans olarak girebilir mi?

Lisans mezunu 2 yıllık üniversite okuyabilir mi?

Yukarıdaki koşullara uyan lisans veya ön lisans mezunu veya örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler İkinci Üniversite kayıt türünden yararlanabilirler. Adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı yapılmaktadır.

Önlisans mezunu olup tekrar önlisans okuyabilir mi?

İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri (üniversitelerin dört yıllık programları) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, önlisans öğrencileri (üniversitelerin iki yıllık programları) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.

4 yıllık üniversite okuyan önlisans kpss'ye girebilir mi?

Lisans mezunları aynı ortaöğretim sınavında olduğu gibi 4 yıllık üniversite bitirdikleri için bu sınava giremezler. Üniversite okurken Önlisans Kpss sınavına girebilir miyim?

Lisans okuyan önlisans sınavına girebilir mi?

Lisans mezunları Önlisans Kpss sınavına girebilir mi? Lisans mezunları aynı ortaöğretim sınavında olduğu gibi 4 yıllık üniversite bitirdikleri için bu sınava giremezler.

Lisans mezunu önlisans tercih yapabilir mi?

Fakat önlisans mezunuyken ortaöğretimden veya lisans mezunu iken önlisans tercih yapamazsınız. Sonuç olarak İki Farklı Bölüm Mezunları KPSS tercihlerini sadece mezuniyetleri aynı öğrenim düzeyinde ise gerçekleştirebilirler. Alt öğrenim için tercihte bulunamazlar.

Ekpss lisans mezunu önlisans olarak girebilir mi?

EKPSS'ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar, mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS'ye başvurmak zorundadır.