Panadol 500 mg ne ilacı?

İçindekiler:

  1. Panadol 500 mg ne ilacı?
  2. Panadol ne kadar sürede etki eder?
  3. Parasetamol kimler kullanamaz?
  4. Avmigran nedir?
  5. Panadol baş ağrısını geçirir mi?
  6. Panadol 2 tane içilir mi?
  7. Parol hap kaç yaşa verilir?
  8. Parolun icinde ne var?

Panadol 500 mg ne ilacı?

PANADOL, her tabletinde 500 mg parasetamol içeren, ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak etki gösteren bir ilaçtır.

Panadol ne kadar sürede etki eder?

Parasetamol (asetaminofen), ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip bir ilaç etken maddesidir. Parasetamol ağızdan alındığında gastrointestinal sistemde hızla emilir. İlaç alındıktan 30-60 dakika sonra maksimum plazma konsantrasyonlarına ulaşır.

Parasetamol kimler kullanamaz?

Aşağıdaki hastalıklara sahip kişilerin Parol kullanımı sakıncalıdır: İlaç içeriğindeki parasetamol'e veya yardımcı maddelerine karşı alerji. Ağır karaciğer veya böbrek yetmezliği. Hepatik porfiria (vampir hastalığı olarak da bilinir) ve kalıtsal hemolitik anemi (özellikle Parol Plus için).

Avmigran nedir?

Çarpıntı hissi, sersemlik ve mide bulantısıyla (Cephalea vasomotorica-histaminik baş ağrısı, Horton sendromu) birlikte ortaya çıkan ataklar halinde görülen baş ağrılarını ve kısa migren ataklarını gidermek için kullanılır.

Panadol baş ağrısını geçirir mi?

Aferin, Gripin, Calpol, Minoset, Panadol, Excedrin, Tylenol gibi ilaçlar parasetamol içermektedir. Bu ilaçlar baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, adet sancısı, soğuk algınlığı, orta kulak ve sinüzit ağrısı gibi durumlarda tercih edilir.

Panadol 2 tane içilir mi?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: PANADOL EXTRA yetişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda uygundur. Önerilen doz 2 tablettir ve gerekirse doz her 4 saatte bir yinelenebilir. Ancak 24 saatte 4 dozdan fazla kullanılmamalıdır.

Parol hap kaç yaşa verilir?

Tüm çocuklarda ilaç kullanımı 4-6 saatte bir ve günde maksimum 4 tablet olmalıdır. 6 yaşından küçük çocuklara sadece Parol'un likit (şurup) formu doktorun reçete ettiği dozda verilmelidir. 2 yaşından küçük çocuklara doktor gerekli görmedikçe verilmemelidir.

Parolun icinde ne var?

Parol tablet; her tablette 500 mg parasetamol içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Parol Tabletin aktif maddesi parasetamol, klinik olarak kanıtlanmıĢ, analjezik ve antipiretik etkili bir ilaçtır. Hipotalamustaki termoregülasyon merkezi üzerindeki etkisi ile antipiretik etki gösterir.