Sinir otu hangi ayda toplanır?

İçindekiler:

  1. Sinir otu hangi ayda toplanır?
  2. Sinirli ot nasıl tüketilir?
  3. Sinirli ot nasıl kullanılmalı?
  4. Sinir otu egzamada nasıl kullanılır?

Sinir otu hangi ayda toplanır?

Doğada kendiliğinden yetişen sinir otu, yol kenarlarında, çayırlarda ve tarla sınırlarında bulunabilir. Rutubetli ve nemli ortamları seven sinir otu, mineral açısından zengin topraklarda yetişir. Bahar yağmurları ile birlikte büyümeye başlayan bitki, mayıs ayı ile eylül ayı arasında toplanabilir.

Sinirli ot nasıl tüketilir?

Sinirli ot çayı kaynatılmadan mümkünse ılık su ile demlenmelidir. Ayrıca, sinirli ot pekmezi diye bir preparatta geleneksel şifacılıkta kullanılagelmiştir. Bu pekmez kanın temizlenmesi için geleneksel şifacılıkta kullanılmıştır. Çiğ olarak veya salatalara da eklenebilir.

Sinirli ot nasıl kullanılmalı?

Sinir otu çayı hazırlamak oldukça kolaydır. Çay olarak tüketimi daha çok yarar sağlamakta olan bu sinir otu ayrıca püre haline getirilip sivilce ve leke olan cilt yüzeylerine de uygulanabilmektedir. Öncelikle çay olarak tüketmek için, yaklaşık olarak bir bardak suyu iyice kaynatmak gereklidir.

Sinir otu egzamada nasıl kullanılır?

Sinirli Ot – Damar Otu Nasıl Kullanılır? Egzama tedavisinde kullanmak için ilk olarak damar otunun yapraklarından bir lapa elde etmelisiniz. Hazırladığınız bu lapayı egzamalı bölgelerinize sürerek uygulayın. Apse ve çıban tedavisinde kullanmak için ilk olarak damar otunu sıcak bir suyun içerisinde bekletin.