Trafik poliçe ve hasar bilgileri sorgulama nedir?

İçindekiler:

  1. Trafik poliçe ve hasar bilgileri sorgulama nedir?
  2. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ne işe yarar?
  3. Kaza tutanağı alınmazsa ne olur?
  4. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi devletin mi?

Trafik poliçe ve hasar bilgileri sorgulama nedir?

Trafik Poliçe Sorgulama Aracınıza ait trafik poliçe bilgilerini, poliçe anahtar bilgileri veya plaka bilgisi + kimlik bilgisi ile sorgulayabileceğiniz ekrandır. Sorgu sonucunda, araç bilgilerinizin, teminat bilgilerinizin, indirim/sürprim bilgilerinizin detaylarına ve varsa önceki poliçe bilgilerinize erişebilirsiniz.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ne işe yarar?

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi hayat, hastalık/sağlık, trafik ve zorunlu sigortalar branşlarındaki bilgilerin tek merkezde toplanarak, sigortacılık faaliyetlerinin daha kapsamlı ve etkin şekilde yürütülmesini sağlamaktadır.

Kaza tutanağı alınmazsa ne olur?

Zorunlu trafik sigortası araç sahipleri için olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Bu sigorta kapsamında, olası kaza durumlarında bazı maddi hasarlar karşılanır. ... Kazadan sonra tutanak tutulmazsa, kaza dolayısıyla meydana gelen hasarı sigorta şirketi karşılamaz ve ödemeyi kendi cebinizden yapmak zorunda kalırsınız.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi devletin mi?

SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi), Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliği haiz bir kurum olarak kurulmuştur. SBM'nin merkezi İstanbul'dadır, usul ve esasları “yönetim komitesi” kararıyla belirlenmek üzere, şube ya da şubeler açabilir.