Kıyafetten bit bulaşır mı?

İçindekiler:

  1. Kıyafetten bit bulaşır mı?
  2. Saç sirkesi nasıl belli olur?
  3. Bitli kıyafetler kaç derecede yıkanmalı?
  4. Bitli giysiler nasıl temizlenir?

Kıyafetten bit bulaşır mı?

Şapka, şal, yastık, tarak, saç fırçası, toka hatta pelüş oyuncakların ortak kullanımı bile bitlerin yayılmasına aracı olur. Dolaplarda yan yana asılmış durumda olan giyim eşyaları da bitlerin kolayca yayılmasına imkan sağlar.

Saç sirkesi nasıl belli olur?

Saç biti yumurtalarına halk arasında 'Sirke' adı verilir. 0,7-1 mm boyutlarında olan sirkeler rahatça görülebilir. Bunlar parlak, sarımsı renkte, oval veya damla biçimlidir. Uygun şartlarda 8-9 günde yumurtalarından çıkan sirkeler görünür hal alır ve 9-12 günde olgunlaşırlar.

Bitli kıyafetler kaç derecede yıkanmalı?

İlk olarak kişinin giysileri, yastık kılıfları ve diğer eşyaları 60 derece ve üzerinde çamaşır makinesinde yıkanmalıdır. Bu işlem düzenli periyotlarla yapılmalıdır. Daha sonra, doktorlar tarafından önerilecek olan bit şampuanlarıyla tedavi işlemi başlatılmalıdır.

Bitli giysiler nasıl temizlenir?

Bit temizliğinde kullanılan tarak, toka ya atılmalı ya da bit şampuanı ile iyice temizlenmelidir. Kullanılan giysi, çarşaf vb. sirkeli suda bekletilmeli ardından yüksek ısıda yıkanmalıdır. Yıkanması mümkün olmayan eşyalar ise bir torbaya koyulup ağzı sıkıca bağlanmalıdır ve 3-4 hafta kapalı şekilde bekletilmelidir.