Hacı Abdullah Duvarı nerede?

İçindekiler:

  1. Hacı Abdullah Duvarı nerede?
  2. Hacı Abdullah Halife Kimdir?
  3. Sarı Halife Türbesi nerede?
  4. Yağlıdere ismi nereden gelir?
  5. Yağlıdere ne zaman ilçe oldu?
  6. Yağlıdere hangi ile bağlı?
  7. Yağlıdere hangi ilçeye bağlı?
  8. Yağlıdere nerenin ilçesi?
  9. Giresun hangi ile bağlı?
  10. Giresun Dereli nereye yakin?
  11. Giresun merkez ilçesi hangisi?
  12. Giresun ne zaman il oldu?
  13. Giresun ilçesi kaç tane?
  14. Giresun kaç tane ilçesi var?
  15. Giresun kaç kazası var?
  16. Giresun halkı nereden gelmiştir?
  17. Dereli ilçesi hangi ilimizdedir?

Hacı Abdullah Duvarı nerede?

Giresun'daki Hacı Abdullah Duvarı, 6,5 kilometre uzunluğuyla, dünyada Çin Seddi ve Hadrian Duvarı'ndan sonra insan eliyle yapılan en uzun yapılar arasında bulunuyor.

Hacı Abdullah Halife Kimdir?

Hacı Abdullah Halife 15. yy. sonları ile 16. yy ilk yarısında hayat sürmüş, Karadeniz bölgesinin İslamlaşma sürecine katkıda bulunmuş en önemli ahi lideridir. Yağlıdere Vadisinin Fatihi Eşter Bey ve Yavuz Sultan Selim in annesi Gülbahar Hatun tarafından Tekkesine Vakıflar tahsis edilmiştir.

Sarı Halife Türbesi nerede?

Yağlıdere ilçesi Tuğlacık köyünde Muharrem bin Abdullah tarafından 16. yüzyılda Yavuz Sultan Selim'in annesi Gülbahar Hatun adına yaptırılan Sarı Halife'nin türbesidir.

Yağlıdere ismi nereden gelir?

İlçe adını yanında kurulduğu Yağlıdere'den almıştır. Bu isim de akarsuyun doğduğu Çakrak Köyü'nün yaylalarında süt ve yağ üretimi yapan Rumlardan kalmadır.

Yağlıdere ne zaman ilçe oldu?

Yağlıdere çayı kenarında yer alan ilçe merkezi sonraları bu çayın ismiyle anılmaya başlanmıştır. 19.yüzyılda Tirebolu ilçesi'ne bağlı iken 1957 yılında Espiye 'nin ilçe olmasıyla buraya bağlı bir bucak, 1987 yılında da ilçe olmuştur.

Yağlıdere hangi ile bağlı?

87 gün ve 3392 sayılı kanunla İlçe olmuş, 15,08,1988 tarihinde yapılan açılış töreni ile Kaymakamlık ve diğer birimler resmen çalışmalarına başlamıştır. İlçe ülkemizin Doğu Karadeniz bölümünde Giresun iline bağlı olarak Yağlıdere Çayı kenarında kurulmuştur.

Yağlıdere hangi ilçeye bağlı?

Yağlıdere, Giresun ilinin bir ilçesidir. İlçe halkının çoğunluğunu Türkmen Çepniler oluşturur. Kuzey ve doğuda Espiye, güneyde Alucra ve Şebinkarahisar, batıda Keşap ve Dereli ilçeleriyle komşudur.

Yağlıdere nerenin ilçesi?

Kaymakamlar
Giresun İli Görevdeki Vali ve Kaymakamlar
İl-İlçeVali-Kaymakam
Şebinkarahisar3Faruk DOĞRU
Tirebolu2Muhammed L.KOTAN
Yağlıdere5Kübra KAPLAN
14 satır daha

Giresun hangi ile bağlı?

Giresun, Karadeniz Bölgesinde yer alır. Ordu, Sivas, Gümüşhane, Trabzon, Elazığ illerine komşudur. Kuzeyinde Karadeniz ile çevrili olan ilin güneyinde ise Kuzey Anadolu Dağları uzanır. En büyük komşu ili Trabzon'dur.

Giresun Dereli nereye yakin?

Dereli, Giresun ilinin bir ilçesidir. Giresun ilinin güneyinde, Şebinkarahisar yolunun 32. km. sinde Aksu Vadisi üzerinde yer alır.

Giresun merkez ilçesi hangisi?

Giresun'un İlçeleri Nelerdir? Giresun'un; Piraziz, Bulancak, Giresun (merkez ilçe), Keşap, Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçeleri sahil şeridinde sıralanıyorlar.

Giresun ne zaman il oldu?

İmparatorluk döneminde Trabzon eyalet merkezi,Giresun'da eyalet merkezine bağlıydı.Tanzimatın ilanından sonra Giresun idari örgütte birkaç yıl Şebinkarahisar'a bağlandı.Daha sonra Trabzon'a bağlı ilçe merkezi iken 1920 yılında müstakil muta sarraflık ,1923 yılında Cumhuriyet'in ilanıyla il merkezi oldu.

Giresun ilçesi kaç tane?

GİRESUN ilçeleri alfabetik sırasına göre ALUCRA, BULANCAK, ÇAMOLUK, ÇANAKÇI, DERELİ, DOĞANKENT, ESPİYE, EYNESİL, GÖRELE, GÜCE, KEŞAP, MERKEZ, PİRAZİZ, ŞEBİNKARAHİSAR, TİREBOLU, YAĞLIDERE, ilçeleridir.

Giresun kaç tane ilçesi var?

Giresun
İlçe Sayısı:15
Belediye Sayısı:24
Köy Sayısı:553

Giresun kaç kazası var?

GİRESUN ilçeleri alfabetik sırasına göre ALUCRA, BULANCAK, ÇAMOLUK, ÇANAKÇI, DERELİ, DOĞANKENT, ESPİYE, EYNESİL, GÖRELE, GÜCE, KEŞAP, MERKEZ, PİRAZİZ, ŞEBİNKARAHİSAR, TİREBOLU, YAĞLIDERE, ilçeleridir.

Giresun halkı nereden gelmiştir?

Türkmen boylarından olan Çepnilerin buraya Horasan'dan tarihi İpek Yolu'nun Gümüşhane,Kürtün civarındaki gümüş madenlerinin ve limanların güvenliğini sağlamak üzere gönderilmiş olabileceği belirtilmektedir. Giresun Çepnileri makamı Güvendi yaylasında bulunan Güvenç Abdal'ın müridleriydiler.

Dereli ilçesi hangi ilimizdedir?

Dereli
İlçe
Giresun'un Türkiye'deki konumu
ÜlkeTürkiye
İlGiresun
17 satır daha