Adenit ne demek?

İçindekiler:

  1. Adenit ne demek?
  2. Adenit rahatsızlığı nedir?
  3. Adenit hastalığı nasıl oluşur?
  4. Adenit tüberküloz nedir?
  5. Lenf bezi ne anlama gelir?
  6. Parkinson Nedir Ne Demek?
  7. Lenf tüberkülozu nasıl bulaşır?

Adenit ne demek?

Adenit, lenf düğümlerinin ya da bezlerinin iltihabı ile şişmesiyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Lenf düğümleri vücudun çeşitli yerlerinde bulunmaktadır. En sık boyundakiler, koltuk altındakiler ve kasıktakiler enfekte olmaktadır. Genelde enfeksiyona bir bakteri, virüs ya da alerji neden olmaktadır.

Adenit rahatsızlığı nedir?

Adenit, lenf düğümlerinin ya da bezlerinin iltihabi hastalığıdır (lenf bezleri ve düğümleri bedeni enfeksiyona karşı koruyan sistem olan lenfatik sistemin parçalarıdır). Lenf düğümleri bedende çeşitli yerlerde bulunsa da en sık boyundakiler, koltuk altındakiler ve kasıktakiler enfekte olmaktadır.

Adenit hastalığı nasıl oluşur?

Vücut dış ortamdan gelen mikroorganizmalara maruz kaldığında halk arasında beze denilen şişlikler oluşur ve lenf bezlerinin bakteri ya virüse karşı kendini savunmak için büyüyüp iltihaplanmasına ise adenit denir.

Adenit tüberküloz nedir?

Tüberküloz adenit (scrofula) boyun derisinin tüberküloz enfeksiyonu, yetişkinlerde genellikle mikobakteriler (M. tuberculosis dahil) nedeniyle oluşur. Çocuklarda genelde M. scrofulaceum veya M. avium nedeniyle oluşur.

Lenf bezi ne anlama gelir?

Lenf bezleri, lenfatik sistem diye adlandırılan ve bu sistemde dolaşan berrak bir sıvı halinde ve lenfleri filtreleyen küçük bezlerdir. Enfeksiyon ve tümörler söz konusu olduğunda şişme durumu meydana gelir.

Parkinson Nedir Ne Demek?

Parkinson hastalığı beyindeki dopamin üreten hücrelerin kaybıyla oluşan beden hareketlerinin yavaşlamasına yol açan bir hastalıktır. Bir beyin hastalığı olan Parkinson hastalığı dopamin sentezleyen hücrelerin hasara uğramasıyla oluşur. Parkinson hastalığının yol açtığı hareket bozukluğu ilerleyici ve kroniktir.

Lenf tüberkülozu nasıl bulaşır?

Hastalık solunum yoluyla bulaşır.