Elektrik borcu varken abonelik alınır mı?

İçindekiler:

  1. Elektrik borcu varken abonelik alınır mı?
  2. Elektrik aboneliğinde depozito ne kadar?
  3. Kiracı abonelikleri kapatmadan giderse ne olur?
  4. Ev sahibi elektrik ve suyu kapatabilir mi?

Elektrik borcu varken abonelik alınır mı?

Peki, elektrik sektörü uzmanları ne diyor? Uzmanlar, eski abonenin borcu nedeniyle abonelik talebinin geciktirilemeyeceğini, bu borcun yeni aboneden istenemeyeceğini vurguluyor. Borçtan, kullanan kişi ya da kurumun sorumlu olduğunu, bu borcun üçüncü kişileri hiçbir şekilde bağlamayacağını kaydetti.

Elektrik aboneliğinde depozito ne kadar?

Güvence bedeli, mesken aboneleri için, en az 5 kW sözleşme gücü üzerinden hesaplanır; böylece ödenmesi gereken güvence bedeli en az 165 TL olur. Meskenler için ortalama güç ise 6kW (198 TL) tutarındadır.

Kiracı abonelikleri kapatmadan giderse ne olur?

Yargıtay ise borcun abonenin kendisine ait olduğuna karar vererek esnafın 7 yıllık biriken elektrik borcunu ödemesine hükmetti. Aboneliğini İptal Ettirmeyen Kiracılar Yandı! ... Bundan sonra ne yazık ki taşındığı evde aboneliğini iptal ettirmeyen tüm kiracılar borçtan sorumlu tutulacak.

Ev sahibi elektrik ve suyu kapatabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu, taşınmaz mal maliklerine, kiracılarının elektrik ve suyunu kesme şeklinde bir hak tanınmıyor. Ayrıca, mal sahibi kiradaki evin kendi adına olan abonelikleri iptal ettirirse bu durum "suç" olup; kiracının savcılığa başvurma hakkı doğuyor.