Monografi nedir sosyal bilgiler?

İçindekiler:

  1. Monografi nedir sosyal bilgiler?
  2. Felsefede monografi ne demek?
  3. Köy monografisi nedir?
  4. Monobiyografi ne demek?
  5. Monografi ne demek psikoloji?
  6. Monografinin diğer adı nedir?
  7. Monografi nedir kpss?
  8. Monografi ne demek hukuk?
  9. Halkbilim açısından monografi nedir?
  10. Monografinin özellikleri nelerdir?
  11. Biyografide nasıl bir anlatım vardır?
  12. Bir kişinin hayatını anlatmaya ne denir?
  13. Monografi nedir Eodev?
  14. Muhasebe monografi ne demek?
  15. Türk halk bilimi nedir ne iş yapar?
  16. Monograf nedir biyoloji?
  17. Biyografide hangi anlatım kullanılır?

Monografi nedir sosyal bilgiler?

Herhangi bir kimsenin yaşamının başkaları tarafından benimsenmesinde bir sakınca görülmeyen özel taraflarını, bir sanat anlayışını, bir eserin veya şeyin yalnızca bir yönünü anlatan yazılara "monografi" denir. ...

Felsefede monografi ne demek?

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Monografi: 1- Aile, köy gibi küçük grupların ya da bir örnek olayın tüm değişkenleriyle derinlemesine bir şekilde incelenmesidir. 2- Bir toplumsal birimin bir yanıyla ilgili olarak yapılan derinlemesine ve sistemli çalışmadır.

Köy monografisi nedir?

Köy monografileri, tek birimli örneklerden yola çıkarak kırsal yapının ortalama kültürel karakteristiklerine ilişkin genel yargılara ulaşmayı amaçlayan bilimsel araştırmalardır(Sencer, 1984:402).Monografinin sosyolojide başlıca yöntemlerden birisi olarak benimsenmesi, 19. yüzyılda Le Play yoluyla gerçekleşmiştir.

Monobiyografi ne demek?

Ünlü bir kimsenin hayatını, kişiliğini, eserlerini, başarılarını ayrıntılarıyla ele alan veya bilimsel bir alanda özel bir konu ya da sorun üzerine yazılan inceleme yazısına monografi (tek yazı) denir.

Monografi ne demek psikoloji?

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Monografi: 1- Aile, köy gibi küçük grupların ya da bir örnek olayın tüm değişkenleriyle derinlemesine bir şekilde incelenmesidir. 2- Bir toplumsal birimin bir yanıyla ilgili olarak yapılan derinlemesine ve sistemli çalışmadır.

Monografinin diğer adı nedir?

Monografiler bir konu hakkındaki yazılabilecek her şeyin yazılmasını gerektirmektedir. Geniş kapsamlı olması oldukça önemlidir. Bu sebeple monografi sözlükte tek yazı ismi ile de bilinmektedir.

Monografi nedir kpss?

Bir kişi ya da bir konu ile ilgili özel bir görüşle yazılmış incelemeler. Ele alınan konu ya da kişiyi her yönüyle açıklamaya çalışır. Monografi Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Monografi: Bir kimsenin hayatını, eserlerini geniş olarak inceleyen eserlere monografi denir.

Monografi ne demek hukuk?

Anayasa hukukunu bütünüyle inceleyen sistematik eserlerin aksine, monografiler bu hukuk dalındaki sadece bir konuyu derinlemesine inceler. Bu tür eserler, inceledikleri konunun ince ayrıntılarına kadar iner.

Halkbilim açısından monografi nedir?

Monografiler, halkbilimi çalışmalarında geçen yüzyılın yarılarından itibaren kullanılan tek konulu çalışma türü olarak son derece yaygın araştırma ve yorumlama araçlarıdır. ... Bu türden monografiler her alanda hızlı bir değişim yaşayan toplumumuzun yerleşim yerleri çerçevesinde çekilmiş birer kültürel fotoğrafı gibidir.

Monografinin özellikleri nelerdir?

Monografilerde kişi veya eser her yönüyle incelenir; araştırılır. Ancak bu şekilde ele alınan konunun o ana kadar gizli kalmış yönleri, tarafları belirlenir ve ortaya konur. Ayrıca sanatçı inceleniyorsa o sanatçıyı diğer sanatçılardan ayıran özel bilgilere ulaşılmış olur.

Biyografide nasıl bir anlatım vardır?

Yaşam öyküsü de denebilir. Bir kişinin yaşamını anlatmayı konu alan edebiyat türüdür. ... Daha sonra eldeki verilerin keyfi ya da eleştirellikten uzak bir yorumuna dayanan, söz konusu kişiyi övmek ve okura örnek oluşturmak için yazılan yaşam öyküleri başlamıştır.

Bir kişinin hayatını anlatmaya ne denir?

Tanınmış kişilerin, ünlü bir yazarın veya sanatçının hayatını detaylı bir şekilde anlatan yazım türüne biyografi denir. Bu tanınmış kişiler din, sanat, bilim, siyaset, spor vb. alanlarda tanınmış kişiler olabilir. Tanınmış kişilerin biyografisi yazılırken tarafsız olunmalı ve gerçeklerden ödün verilmemelidir.

Monografi nedir Eodev?

Ünlü bir kimsenin hayatını, kişiliğini, eserlerini, başarılarını ayrıntılarıyla ele alan veya bilimsel bir alanda özel bir konu ya da sorun üzerine yazılan inceleme yazısına monografi (tek yazı) denir.

Muhasebe monografi ne demek?

işletmelerin açılış kayıtlarından itibaren dönem içi ve dönem sonu işlemlerini kapsayan muhasebe süreci.

Türk halk bilimi nedir ne iş yapar?

Türk halk bilimi bölümünden mezun olan kişiler; Türk kültürü, halk oyunları, edebiyat eserleri, müzik alanlarında ve daha birçok alanda çalışabilir. Böylece Türk kültürünü tanıtıp yaşatmak amacıyla Türk Halkbilimi mezunları çalışır.

Monograf nedir biyoloji?

Monografi fizik, kimya, biyoloji ya da matematik gibi farklı bilim dallarında kaleme alınmış kapsamlı inceleme yazılarıdır. Örneğin Kuantum Fiziği alanında yapılan yeni bir deneyin detaylı bir şekilde analiz edildiği bilimsel makalelerin tamamı monografi olarak tanımlanır.

Biyografide hangi anlatım kullanılır?

Açık ve sade dil kullanılır. Biyografide anlatıcı hayali biri değil, yazarın kendisi olmalıdır. Biyografi hazırlanırken; toplum açısından tanınan bireylerin yaşam öyküsü ele alınır. Kurguya yer verilmemelidir.