Karabaş bitkisi nasıl bir bitkidir?

İçindekiler:

  1. Karabaş bitkisi nasıl bir bitkidir?
  2. Karabaş otunun diğer adı nedir?
  3. Karabaş otu yağı ne işe yarar?
  4. Melisa ve karabaş otu ne işe yarar?
  5. Karabaş otu ve lavanta aynı şey mi?
  6. Karabaş otu damar tıkanıklığına iyi gelir mi?

Karabaş bitkisi nasıl bir bitkidir?

Karabaş otu, Akdeniz ülkelerinde kendiliğinden yetişen ve çok yıllık bir süs bitkisidir. Oldukça faydalı bir bitki olan karabaş otu, ilkbahar mevsiminde mor veya pembe çiçekler açar. Otun boyu santimetre arasında değişebilir.

Karabaş otunun diğer adı nedir?

En bilinen şifalı bitkilerden biri olan lavanta ile aynı aileye mensup karabaş otu, ülkemizde 'yalancı lavanta', 'gargan' ve 'keşiş otu' isimleriyle de bilinmektedir.

Karabaş otu yağı ne işe yarar?

İltihap giderici özelliği ile özellikle saç ve cilt sorunlarında etkilidir. Bunun dışında uyku sorunlarına yardımcı olabilir, kaygıyı azaltabilir, yanık ve yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlayabilir.

Melisa ve karabaş otu ne işe yarar?

Kolesterol, damar açıcı, prostat, idrar yolları, kanal tıkanıklığı, damar ve mafsal ağrılarda kullanılır. Uyku bozukluğu, el ayak titremesi gibi birçok sıkıntıda kullanılabiliyor. Damar açıcı ve dolaşım yaptırıcı özelliği var. Çay bardağına konulduktan sonra tatlandırıcı olarak şeker, bak pekmez konulabilir.

Karabaş otu ve lavanta aynı şey mi?

Karabaş otu en bilinen şifalı bitkilerden biri olan lavanta ile aynı aileye mensup 'yalancı lavanta', 'gargan' ve 'keşiş otu' isimleriyle de bilinmektedir.

Karabaş otu damar tıkanıklığına iyi gelir mi?

Karabaş otu ve Melisa otunun birlikte kullanıldığında birçok hastalığa şifa olduğunu kaydeden Gürcan, “Karabaş otu beyin mecralarını açıcı, el ayak titremesi, damar tıkanıklığı, kolesterol, tansiyon, şeker gibi hastalıkları böbrekleri çalıştırarak tedavi edici bir ottur.