Yeni Doğan bebek Neden enfeksiyon kapar?

İçindekiler:

  1. Yeni Doğan bebek Neden enfeksiyon kapar?
  2. Annenin stresi bebeği nasıl etkiler?
  3. Enfeksiyon bebeği düşürür mü?
  4. Stres bebeğe zarar verir mi?
  5. Annenin ruh hali bebeği nasıl etkiler?
  6. Stres Gebeligi etkiler mi?

Yeni Doğan bebek Neden enfeksiyon kapar?

Çok az oranda enfeksiyon etkenleri bebeğe doğumdan önce de ulaşmış olabilir. Doğumdan önce enfeksiyon etmenlerinin bebeğe ulaşması genellikle doğum kanalından yukarıya anne rahmine enfeksiyon etmenlerinin gitmesi ve burada bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısının enfekte olması ile olur.

Annenin stresi bebeği nasıl etkiler?

Sürekli stres hali olarak ifade edilen kronik stres hem anne adayı hem de bebek için çok zararlı. Kronik stres halinde salgılanan adrenalin bebeğin kanlanmasını azaltır. Bu durumda bebekte gelişim geriliği başlar. Bağışıklık sisteminin zayıflaması anneyi hastalıklara açık hale getirir.

Enfeksiyon bebeği düşürür mü?

Enfeksiyonlar hem düşüğe hem de kısırlığa neden olabileceği gibi bebeğe de zarar verebilir. Cinsel ilişki, kan yolu, olumsuz hijyen şartları gibi pek çok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkan enfeksiyonlar mikrobiyolojik inceleme ile teşhis edilebilir.

Stres bebeğe zarar verir mi?

Hamilelik süresince stres yaşayan anne adaylarının prematüre doğum riski dört kat kadar artmaktadır. Gebelikte yaşanan şiddetli stres ve umutsuzluk hali bebeğin kortizol seviyesini önemli ölçüde yükseltmektedir. Bu da dünyaya gelen bebeğin daha ileriki yaşlarda daha kaygılı olmasına neden olmaktadır.

Annenin ruh hali bebeği nasıl etkiler?

Yani bebek, annenin yemek içme alışkanlıklarından, fizisel hareketlerinden etkilendiği kadar onun ruhsal çalkantılarından, mutluluğundan, heyecanından da etkilenmektedir. Dolayısıyla anne adayının gebelik boyunca yaşadığı ruhsal durumlardan bebeğin de psikolojisi etkilenmektedir.

Stres Gebeligi etkiler mi?

Yaşanan stres, mutsuzluk, acı ve kötü durumlar ise hem bebek hem de annenin sağlığını olumsuz etkiler. Sıkıntılı bir gebelik de doğal olarak erken doğum riski taşır ve maalesef doğum sırasında bebeğin oksijensiz kalmasına bile neden olabilir.