Açıktan ve naklen atama nedir?

İçindekiler:

  1. Açıktan ve naklen atama nedir?
  2. Açıktan Devlet Memuru ne demek?
  3. Kurumlar arası ilk atama nedir?
  4. Yeniden atama ne demek?
  5. Muvafakat belgesi nasıl alınır?
  6. Işe başlama tebligatı ne zaman gelir?
  7. Bir kurumdan başka bir kuruma geçiş nasıl olur?

Açıktan ve naklen atama nedir?

Boş durumda olan ya da boşalmış devlet kadrolarına yapılan atamalara denilmektedir. Boş durumda olan memur kadrolarına atama yapılabilmesi için Maliye Bakanlığı, Başbakanlık ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından verilmiş olan izindir.

Açıktan Devlet Memuru ne demek?

Açıktan atama izni; Maliye Bakanlığı, Başbakanlık ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından boş durumdaki memur kadrolarına atama yapılabilmesi için verilen izindir. Örneğin, KHK ile görevlerinden alınmış olan memur sayısı ne kadar ise kurumlarda oluşmuş olan boşluğa göre atamalar gerçekleşir.

Kurumlar arası ilk atama nedir?

c) Kurumlar arası ilk atama: Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında Devlet memuru olarak çalış anlardan sınıf değişikliği yoluyla aday öğretmen olarak atanacaklar, ... bu atama çeşitlerinden durumlarına uygun olan atama çeşidi kapsamında öğretmenliğe atanırlar .

Yeniden atama ne demek?

Memurluktan Çekilenlerin veya Çekilmiş Sayılanların Yeniden Atama İşlemleri. Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.

Muvafakat belgesi nasıl alınır?

Muvafakatnameyi noterde hazırlayarak düzenleyebileceğiniz gibi hazırlanmış muvafakatnameyi noterde düzenleyerek onaylatmanız mümkündür. Birden çok farklı işlem için gerekli olan muvafakatnamede farklı belgeler gerektiğinden kimliğiniz ile notere başvuruda bulunmanız halinde gerekli evrakları öğrenebilirsiniz.

Işe başlama tebligatı ne zaman gelir?

3. Tebligat kaç günde alıcısına ulaşır? PTT işyerlerinde ek hizmet talep edilmeden kabul edilen tebliğ evrakının muhatabına tebliğ edilmesi aynı il dağıtım sahası içerisinde ise en geç 5 iş günü, farklı il dağıtım alanında ise en geç 7 iş günü içerisinde yerine getirilir.

Bir kurumdan başka bir kuruma geçiş nasıl olur?

Daha alt dereceki bir memuriyete geçebilmesi hususunda ise, memurun muvafakati gerekmektedir ve en fazla üç derece altına geçiş yapılabilmesi mümkün olmaktadır. Bir kurumdan başka bir kuruma geçmek isteyen memur önce bulunduğu kurumdan muvafakat almalıdır. Muvafakat vermeye yetkili kişi ise atamaya yetkili amirlerdir.