Mokasen ayakkabı ne demek?

İçindekiler:

  1. Mokasen ayakkabı ne demek?
  2. Makosen ne demek turkce?
  3. Mokasen mi mokasen mi?
  4. Makosen ayakkabı kim giyer?
  5. Makosen nasıl yazılır TDK?
  6. Makosen giymek ne demek?
  7. Loafer ayakkabi ne demek?
  8. Oxford loafer ne demek?

Mokasen ayakkabı ne demek?

Mokasen, Kuzey Amerika yerlileri arasında yaygın olmakla birlikte Kuzey Asya'daki bazı topluluklar da buna benzer ayakkabılar giyerdi. Biri tek parça deriden yapılan, sırtı ve ökçesi dikişli; diğeri tabanı oluşturan bir deri parçasıyla uzun bir deri konçtan yapılmış iki farklı biçimi vardır.

Makosen ne demek turkce?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'makosen'dir. MAKOSEN NE DEMEK: 1- Kuzey Amerika Kızılderililerinin giydiği deriden yapılmış, tek parça ayakkabı. 2- Kısa ökçeli, bağsız ayakkabı.

Mokasen mi mokasen mi?

Bu kelimenin makosen mi, mokosen mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı makosen şeklinde olmalıdır.

Makosen ayakkabı kim giyer?

her ne kadar fransızca orijinali mocassin ise de, türk dil kurumu sözlüğünde kendine "kuzey amerika kızılderililerinin giydiği deriden yapılmış, tek parça ayakkabı" ve "kısa ökçeli, bağsız ayakkabı" anlamlarıyla yer bulmuş kelimedir.

Makosen nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Mokosen şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Makosen şeklinde olmalıdır.

Makosen giymek ne demek?

Makosen, ilk kez Amerika kıtasının kuzeyinde yaşayan yerliler tarafından yapılıp giyilmiş olan bağcıksız bir ayakkabı türüdür. Hem bağcıksız hem de topuksuz olması nedeniyle giyimi oldukça rahattır.

Loafer ayakkabi ne demek?

Loafer ayakkabılar, güçlü bir stilin son yıllardaki en popüler araçlarından. Loafer, ökçe bölümü kısa, bağcıksız tasarıma sahip ayakkabıdır. Yaygın bir biçimde “mokasen” olarak da adlandırılmakta.

Oxford loafer ne demek?

Hem kadınların hem erkeklerin tercih ettiği rahat ayakkabı modellerinden biri olan loafer, sözcük anlamı olarak “aylak, boş gezen ve haylaz kimse” anlamlarını taşır. Terim anlam olarak ise Türkçeye “mokasen” sözcüğü ile çevrilen kavram, bahar ve yaz aylarında giyilen özel bir ayakkabı modelini tanımlar.