Yarım gün çalışma hakkı kaç yaşına kadar?

İçindekiler:

  1. Yarım gün çalışma hakkı kaç yaşına kadar?
  2. Yarım gün işe ne denir?
  3. Kısa çalışmadan kimler yararlanabilir?
  4. Yarı zamanlı iş ne demek?
  5. Kısa çalışma ödeneği 3 1 ne demek?
  6. Kısmi süreli çalışma en fazla kaç gün?

Yarım gün çalışma hakkı kaç yaşına kadar?

İş Kanunu kapsamında kullanılan doğum sonrası analık hali izninin bitiminden itibaren çocuğunun bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla ve çocuğun hayatta olması kaydıyla kadın işçi ile üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen kadın veya erkek işçilere belirli koşullar altında gün arasında haftalık çalışma ...

Yarım gün işe ne denir?

ILO, 1994 yılında kabul edilen 175 Sayılı Kısmi Süreli Çalısma Sözlesmesi'nde parttime çalısmayı; “normal çalısma sürelerinden az, sürekli ve düzenli olan ve gönüllü olarak yapılan çalısma” olarak tanımlamaktadır.

Kısa çalışmadan kimler yararlanabilir?

Kısa çalışma talebinin uygun bulunması hâlinde kısa çalışmaya tabi tutulan işçilerden kısa çalışma başlama tarihinden önceki 60 gün hizmet akdine tabi olanlardan, son gün süreyle prim ödemiş olma şartını taşıyan her bir işçi kısa çalışma ödeneği almaya hak kazanır.

Yarı zamanlı iş ne demek?

Kanunda yer alan maddelere göre part time çalışma; işçinin normal haftalık çalışma süresinin, tam süreli sözleşmesiyle çalışan bir işçiye göre önemli ölçüde az çalışması anlamına gelir.

Kısa çalışma ödeneği 3 1 ne demek?

Kısa çalışma, kriz veya zorlayıcı sebeplerle iş yerinden çalışmanın tamamen durması ya da çalışma süresinin en az 3'te 1 oranında azalması durumunda işçinin ödenemeyen ücretinin İŞKUR tarafından karşılanmasıdır.

Kısmi süreli çalışma en fazla kaç gün?

İş Kanunu'nun 63. maddesine göre, genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok 45 saattir. Bir çalışmanın kısmi süreli çalışma olarak kabul edilebilmesi için, haftalık çalışma süresinin en fazla normal haftalık çalışma süresinin 2/3'ü (30 saat) olması esastır.