Muhtelif nitelikli arsa nedir?

İçindekiler:

  1. Muhtelif nitelikli arsa nedir?
  2. Imar durumu ne demek?
  3. Imar durumu muhtelif ne demek Yorumlar?
  4. Tapuda muhtelif ne demektir?
  5. Muhtelif ne demek hukuk?
  6. Muhtelif tapu ne demek?
  7. Vasıflı arsa ne demek?
  8. Konut imarlı ne demek?

Muhtelif nitelikli arsa nedir?

Peki, muhtelif tapu nedir? ... Bu tapu; tarla, ham toprak, bağ, bahçe vs. gibi çeşitliliği olan taşınmazların tapusu oluyor. Muhtelif vasıftaki taşınmazların imar uygulaması sonucu 'arsa' vasfı ile tapuya tescil edilmeleri işleminin resen yapılan bir işlem olması nedeniyle harca tabi tutulmaması gerekiyor.

Imar durumu ne demek?

İmar durumu; bir bölgedeki imar planlarına ve imar yönetmeliğine göre bir arsanın hangi şartlarda ve nasıl kullanılabileceğini gösteren belgeye denir.

Imar durumu muhtelif ne demek Yorumlar?

İmar durumu muhtelif Tapusunda arsa bilgisi bulunmayan bağ, bahçe, tarla gibi taşınmazlar muhtelif olarak nitelendirilir ve belediyelerin imar uygulamaları dışında yer alır. İmar uygulamalarında yapılacak düzenleme ile bu alanlar arsaya dönüştürülerek yapılaşmaya uygun hale getirilir.

Tapuda muhtelif ne demektir?

Tapusunda arsa bilgisi bulunmayan bağ, bahçe, tarla gibi taşınmazlar muhtelif olarak nitelendirilir ve belediyelerin imar uygulamaları dışında yer alır. İmar uygulamalarında yapılacak düzenleme ile bu alanlar arsaya dönüştürülerek yapılaşmaya uygun hale getirilir.

Muhtelif ne demek hukuk?

Hukuk Terimler Sözlüğünde mutelif ne anlama gelmektedir? Değişik değişik, çeşit çeşit. Fertleri arasında ihtilaflar oluşturulmuş topluluk.

Muhtelif tapu ne demek?

Muhtelif tapu, muhtelif vasıftaki taşınmazların tapusu olarak karşımıza çıkıyor. Bu tapu; tarla, ham toprak, bağ, bahçe vs. gibi çeşitliliği olan taşınmazların tapusu oluyor.

Vasıflı arsa ne demek?

Eğer vasfı tarla olarak geçen bir arazi ise, bu arazinin ifrazı yapılmamış yani imar uygulamasına henüz müsait değil demektir. Bu tarla vasfının, arsaya dönüşebilmesi için mevcut yüzölçümünden %35'lik bir kısmının terk edileceği anlamına gelir.

Konut imarlı ne demek?

Bir yerin imarlı olması, oradaki yapılaşmanın mevcut şartlara ve fonksiyonlara uygun olarak yapılabileceğine dair onaylı olduğu anlamına gelmektedir.