Pırasa yemeğine portakal sıkılır mı?

İçindekiler:

  1. Pırasa yemeğine portakal sıkılır mı?
  2. Portakallı Zeytinyağlı pırasa nasıl yapılır?
  3. Pırasaya portakal suyu konur mu?
  4. Pırasa yemeğine mandalina konur mu?

Pırasa yemeğine portakal sıkılır mı?

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Yapılışı Yıkanmış ve doğranmış pırasayı da havuçların içine koyup hep birlikte kavuralım. Üzerini hafif geçinceye kadar su ve portakal suyunu da katıp kaynamaya bırakalım. 10 dakika kaynattıktan sonra pirinçi ve diğer malzemeleri de katıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Portakallı Zeytinyağlı pırasa nasıl yapılır?

Bir bardakta portakal suyu,limon ve suyu birleştirin. Ardından tenceredeki pırasaların üzerine ekleyin. Toz şeker ve tuzunu ilave ederek hafifçe karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirdiğiniz pırasayı, kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.

Pırasaya portakal suyu konur mu?

Portakallı pırasa yemeği için; 2 adet büyük boy pırasayı ayıklayıp, ilk katlarını mutlaka soyarak, güzelce yıkayın. ... Son olarak tencereye 3 adet kesme şeker, damak tadınıza göre tuz ve 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.

Pırasa yemeğine mandalina konur mu?

Küp küp doğradığımız havuçlar ve ince ince doğranan pırasa da eklenir. 30-35 dakika kısık ateşte kontrollü pişirilir. Ocağın altını kapatmaya yakın mandalina ve limon suyu, tuzu da eklenir, demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.