Atfetmek ne demek cümle içinde?

İçindekiler:

  1. Atfetmek ne demek cümle içinde?
  2. Değer atfetmek ne demek?
  3. Atfolunmak ne demek?
  4. Görev atfetmek ne demek?
  5. Nazar atfetmek ne demek?
  6. ATF ne demek TDK?
  7. Iğneli fıçıya sokmak ne demek?
  8. ATF ı cürüm nedir?
  9. Igneli FICI ne demek?
  10. Iğneli beşik nedir?
  11. ATF neyin kısaltması?
  12. ATF belgesi nedir?

Atfetmek ne demek cümle içinde?

16. yüzyılda literatüre giren atfetmek kelimesi, meydana gelen bir olayın nedenini birisine ya da bir şeye dayandırmak anlamına gelir. Atfetmek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir? Örnek Cümle: ''Onun bu kadar mutsuz olmasını neye atfediyorsun?''

Değer atfetmek ne demek?

3-Değer atfetme; kişinin değerlendirdiği şeyle kendisine sağlanan yarar ya da zarar açısından değerlendirmesi. Ona göre o şeyi, iyi ya da kötü görmesi.

Atfolunmak ne demek?

ATFEDİLMEK – ATFOLUNMAK. 1. (Bir söz veya yazı) Bir kimseye isnat edilmek, onun olduğu kabul edilmek: Mîraç ve merdiven yakınlığının çok güzel bir nüktesi ise (…) Keçecizâde Fuad Paşa'ya atfolunan bir sözdür (Nihad S. Banarlı).

Görev atfetmek ne demek?

Bir işi veya sözü bir kimseye yüklemek, dayandırmak.

Nazar atfetmek ne demek?

ATFETMEK – ATFEYLEMEK Mâzîye atfedip nazar-ı infiâlimi / Görmekteyim zalâm-ı hazân içre hâlimi (Tevfik Fikret). Atfeyliyordu göklere bir nazar-ı telâş (Hüseyin Sîret). 2. Bir şeyin oluşunu diğer bir şeye bağlamak, ona yormak: Bunu bâzıları kadın kıyâfetinin açık saçıklığına atfettiler.

ATF ne demek TDK?

Kelimenin sözlük anlamı, bağlama, işaret etme ve örnek göstermedir. ... Bu kelimenin içinde yer aldığı birçok tamlama divan edebiyatında sıklıkla kullanılmaktadır. Örneğin atf-ı nazar etmek tamlaması, bakmak, izlemek, temaşa etmek manasına gelir.

Iğneli fıçıya sokmak ne demek?

İğneli fıçı, Yahudilerin kaçırdıkları Yahudi olmayan çocukların kanlarını almak için kullandıkları yöntemlerden biridir. Fıçının içi iğnelerle kaplıdır. Fıçının içi iğnelerle kaplıdır. ... Yahudilerin bazı kollarına göre, bu ekmeklerin en makbul olanları ise içine insan kanı katılanlardır.

ATF ı cürüm nedir?

Atfı cürüm niteliğindeki beyan kavramı, bir soruşturma sırasında suç isnadı altında bulunan kişinin, bir başka kişiye kendisine isnat edilen suçla bağlantılı olarak suç isnadı içeren beyanları olarak tanımlanabilir.

Igneli FICI ne demek?

Yahudilerin, kaçırdıkları Yahudi olmayan çocukların kanlarını almak için kullandıkları yöntemlerden biri. Fıçının içi iğnelerle kaplıdır. Çocuğu fıçının içine canlı canlı kapatan hahamlar, ardından fıçıyı dakikalarca yuvarlarlar.

Iğneli beşik nedir?

İğneli Beşik (Fıçı) Sözlük Anlamları Sıkıntı ve üzüntü veren bir durum, yer.

ATF neyin kısaltması?

Amerika Birleşik Devletleri Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu (The Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives) ATF, BATF ve BATFE olarak da bilinen ABD Adalet Bakanlığı'na bağlı federal büro, hükûmet ajansı.

ATF belgesi nedir?

Ambar Teslim-Tesellüm Fişi (ATF): Depolama, taşıma ve/veya katma değerli hizmetler sunmak üzere, söz konusu hizmeti veren firma, tedarikçi veya müşterilerden malı teslim alırken veya teslim ederken imzalama ve kaşeleme suretiyle söz konusu eşyaların ilgili tarafın sorumluluğuna geçtiğini belgelemek üzere düzenlenen ...