Aheste kelimesinin anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Aheste kelimesinin anlamı ne?
  2. Aheste kelimesinin kökü nedir?
  3. Dakik ne demektir?
  4. Aheste ne demek TDK?
  5. Aheste eş anlamlısı nedir?
  6. Dakik olan ne demek?
  7. Aheste aheste nasıl yazılır?
  8. Çeşitli kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  9. Müptezel erkek ne demek?
  10. Müptezhel nedir?

Aheste kelimesinin anlamı ne?

1. Yavaş, ağır, sâkin: Âheste bir gidişle yatsıdan sonra (…) kıyısına vardılar (Ahmed Midhat Efendi). Çam gibi âheste ve metin büyüdüler (Cenap Şahâbeddin).

Aheste kelimesinin kökü nedir?

Farsça āhaste آهسته "yavaş, sessiz" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Farsça hastīdan هستيدن "1. olmak, varolmak, 2. uymak, uyumlu olmak, yaramak, değer olmak" fiilinden türetilmiştir.

Dakik ne demektir?

Tüm işlerini önceden belirlediği zaman diliminde yapan, her daim belli bir plana göre hareket eden kişilere dakik denir.

Aheste ne demek TDK?

Aheste Nedir TDK: Yavaş, ağır ve ağır bir biçimde olarak ifade edilir.

Aheste eş anlamlısı nedir?

Yavaş kelimesinin anlamları arasında en sık kullanılan kelime ağır kelimesidir. Bunun yanı sıra usul ve aheste kelimelerine de sıklıkla rastlamak mümkün. Kısaca yavaş kelimesinin eş anlamı ağır, aheste ve usul denilebilir.

Dakik olan ne demek?

Düzenli işleyen. Zamanı kullanmada çok dikkatli olan, her şeyi zamanında yapmaya özen gösteren.

Aheste aheste nasıl yazılır?

aheste aheste, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 'h', 'e', 's', 't', 'e', ' ', 'a', 'h', 'e', 's', 't', 'e', şeklindedir.

Çeşitli kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı kelimeler yazılışları ve okunuşları ayrı olan fakat anlam bakımından aynı olan kelimelerdir. Kelimelerin anlamlılarını Türk Dil Kurumu sözlüklerinden öğrenmek mümkündür. Çeşit kelimesinin eş anlamlı kelimeleri ise cins, kalem, tür, nev, soy, türlü, bölüm kelimeleridir.

Müptezel erkek ne demek?

TDK'ya göre müptezel kelimesinin anlamı saygınlığını yitirmiş kimseler. Müptezelin bir başka anlamı ise çokluğundan dolayı değerini yitiren, değersizdir. ... Müptezel, saygınlığını yitirmiş, benzeri çok fazla olduğundan ötürü değerini kaybetmiş, saygıdeğer olmayan kişileri tanımlamak için kullanıldığını bilinmektedir.

Müptezhel nedir?

1. Saygınlığını yitirmiş, bayağılaşmış. 2. Çokluğu dolayısıyla değerini yitiren, değersiz.