Erzurum erkeğine ne denir?

İçindekiler:

  1. Erzurum erkeğine ne denir?
  2. Gardaş kimlere denir?
  3. Gardaş kimler der?
  4. Erzurumlulara neden Dadaş denir?
  5. Erzurum Aşkale hangi Türk boyundan?

Erzurum erkeğine ne denir?

Bugün hepimiz biliyoruz; Erzurum'da erkeklere Dadaş denir. Özellikle biraz daha büyükçe olan aile büyüğü diye tanıyıp bildiğimiz, daha da ötesi cemiyet büyüğü olarak kabul gören büyüklerimiz başta olmak üzere tüm erkeklere Dadaş denir.

Gardaş kimlere denir?

Türkçe kardeş (< Anadolu ağızlarında kardaş > gardaş) kelimesi etimolojik olarak karın kelimesine -daş isimden isim yapım eki getirilerek oluşturulan karındaş kelimesinden gelen bir kaynaşma örneğidir ve işlek olan bu ekin türevleri arasında ayaktaş, arkadaş, boydaş, yoldaş, yurttaş, dildaş, dindaş, gönüldaş, denktaş ...

Gardaş kimler der?

12. Gardaş (Adana) Kardeş kelimesinin yerel ağızla kullanılan halidir. Türkiye'nin birçok yerinde duyduğumuz bu hitap şekli, genellikle Adana ile özdeşleşmiştir.

Erzurumlulara neden Dadaş denir?

Dadaşlar ; safkan TÜRK olup, Erzurum topraklarının onlara yüklediği belli insani kuralları ve kendilerine özgü güzel özellikleri vardır. Gözü pek cesur, milliyetçi korkusuz, inançlı ve dürüst, namuslu, mert insan anlamlarına gelir.Başka şehirlerde de ve böyle kişilere dadaş demek iltifat sayılır.

Erzurum Aşkale hangi Türk boyundan?

Erzurumluların, çoğunlukla bir Oğuz Boyu (Doğu Oğuz Türkleri) oldukları biliniyor.