Bulaşık makinesi köpüğü nasıl giderilir?

İçindekiler:

  1. Bulaşık makinesi köpüğü nasıl giderilir?
  2. Evde malzemelerle bulaşık makinesi nasıl temizlenir?
  3. Bulasik makinesi neden köpük birakir?
  4. Köpük nasıl yok edilir?

Bulaşık makinesi köpüğü nasıl giderilir?

Bu durumda , ilk önce taşan parlatıcıyı bir bez yardımı ile siliniz.Daha sonra cihazda boş olarak bir yıkama programı veriniz.Su alım işlemi sonrasında ,cihazın On-Off anahtarından kapatınız. Ön kapağı açarak iç kuvete bir yemek kaşığı sirke ilave ediniz.

Evde malzemelerle bulaşık makinesi nasıl temizlenir?

Bir kap içinde 2 kaşık limon tuzu ve 2 bardak beyaz sirkeyi karıştırın. Limon tuzu eridiğinde bu karışımı bulaşık makinesinin içine dökün. Daha sonra sıcak ayarda bir program seçin ve makineyi çalıştırın. Bu şekilde evde bulunan malzemeleri kullanarak giderde oluşan kireçleri yok etmiş olursunuz.

Bulasik makinesi neden köpük birakir?

Bulaşık makinenizin kapağının iç kısmında, deterjan koyduğunuz haznenin yanında bir parlatıcı haznesi yer alır. Bu hazneye parlatıcı eklerken makine içerisine taşarsa köpüklenme olabilir. Bu durumu önlemek için parlatıcıyı haznede Max yazan seviyeye kadar koymaya özen gösterin.

Köpük nasıl yok edilir?

Köpüğün Giderilmesinde, en güvenilir yöntem Köpük Önleyici kullanılmasıdır. Köpük Kesiciler, Silikon ve Yağ Bazlıdır. Silikon Bazlı Köpük Kesiciler, Köpüğü oluşumların arasına girerek artı eksi güç ile yok eder. Silikon bazlılar Köpüğün uzun süre oluşmaması için en iyi yöntemdir.