Öksürüğe karşı elma çayı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Öksürüğe karşı elma çayı nasıl yapılır?
  2. Öksürüğe Tarçın iyi gelir mi?
  3. Balgam söktürmek için elma sirkesi nasıl yapılır?
  4. Balgam sökmek için elma sirkesi nasıl kullanılır?
  5. Öksürüğe ne iyi gelir Karabiber?

Öksürüğe karşı elma çayı nasıl yapılır?

Elmanın kabuklarını soyun. İçerisine, toz veya kabuk tarçın, zencefil ve karanfil koyun. Üzerine 1 bardak kaynamış suyu döküp 10 dakika demlendirdikten sonra için. Elma kabuğu çayı, göğsü yumuşatır ve öksürüğü söktürür.

Öksürüğe Tarçın iyi gelir mi?

Sık ya da ağır soğuk algınlığı şikayeti olanlar bir kaşık ılık bal çeyrek kaşık toz tarçınla üç gün boyunca birer kez alabilir. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü ve soğuk algınlığını tedavi edebilir, sinüsleri temizleyebilir.

Balgam söktürmek için elma sirkesi nasıl yapılır?

  1. Elma sirkesini bir kaba koyulur ve ardından limon suyu, bal, zencefil ile karıştırılır. Tahta bir kaşıkla karıştırın ve kısık ateşte bekletin.
  2. Karışım kaynamadan acı biberi eklemek gereklidir. ...
  3. Soğuduğunda temiz bir cam şişeye boşaltılır.
  4. Günde bir ya da 2 yemek kaşığı tüketilir, su ile karıştırıp içilebilir.

Balgam sökmek için elma sirkesi nasıl kullanılır?

Kullanımı: 2 yemek kaşığı yüksek kaliteli elma sirkesini bir bardak suya karıştırın (su bardağı). Öksürüğü hafifletmek için günde iki defa sabah kalktığınızda ve akşam yatmadan önce için. Seyreltmeden düz elma sirkesi almaktan kaçının.

Öksürüğe ne iyi gelir Karabiber?

Karabiber çayı tarifi: Bir çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 2 yemek kaşığı bal ile bir fincanda karıştırılır. Üzerine kaynamış ve bir süre beklemiş sıcak su dökülür ve 15 dakika kadar üstü kapalı olarak demlendirdikten sonra süzülerek içilir. Balgamlı halde gelen öksürüğü geçirmek için ideal bir karışımdır.