Dokuz Taş Oyunu nedir nasıl oynanır?

İçindekiler:

  1. Dokuz Taş Oyunu nedir nasıl oynanır?
  2. 9 taş top oyunu nasıl oynanır?
  3. Eski Dokuz Taş Oyunu Nasıl Oynanır?
  4. 3 taş oyunu nasıl oynanılır?
  5. 5 Taş Oyunu Nasıl Oynanır?
  6. 9taş oyunu nasıl oynanır?
  7. Quad nasıl oynanır?

Dokuz Taş Oyunu nedir nasıl oynanır?

İki kişi üçer taşla oynanır. İlk üç hamlede oyuncular taşlarını 9 noktadan bir boş olanına koyar, aynı çizgide bir üçlü oluşturan kazanır, yoksa şu iki kurallardan birine göre oyuncular dan biri aynı çizgide bir üçlü oluşturana kadar sırayla birer taş oynatarak oynanır. Taş herhangi bir boş yere.

9 taş top oyunu nasıl oynanır?

Taşları deviren grubun hedefi vurmadan taşları aynı şekilde tekrar üst üste dizmektir amaç. Topla vurulan kişi oyundan çıkar, kalanlar taşları topla vurulmadan kaçmaya çalışırlar eğer 9 taşı üst üste düzgün bir şekilde dizerse oyunu kazanırlar. Yanına kâğıt, kalem alınarak kimin kazandığı yazılır.

Eski Dokuz Taş Oyunu Nasıl Oynanır?

Oyuncuların her biri farklı renkte 9 adet taşa sahip olur. Oyuna kura ile başlanır. Herhangi bir rengin diğerine üstünlüğü yoktur. Oyun tahtası boş şekilde önce ortaya konur ve oyuncular 3 taşı yatay ya da dikey olarak yan yana koymaya çalışırlar.

3 taş oyunu nasıl oynanılır?

Elini değdirdiğin taş ile oynamak zorundasın. Diğer oyuncu hamlesini yapana kadar beklemelisin. Elindeki 3 taşı da oyun alanına koymadan önce koyduğun taşları hareket ettiremezsin. Rakibin iki pulunu yan yana koyduysa hemen yanına kendi pulunu koy ki 3 taşı de art arda gelip seni yenmesin.

5 Taş Oyunu Nasıl Oynanır?

Beştaş, en az iki kişi ve beş küçük taşla oynanan bir çocuk oyunudur. Taşlar, bir avucun içine hepsinin sığabileceği kadar küçük olmalıdır. Oyun esnasında, oyuncu taşı düşürürse veya yerdeki taşı alamazsa oyundan çıkar ve oyun oynama sırası diğer oyuncuya geçer. Oyuncular yere oturarak oynarlar.

9taş oyunu nasıl oynanır?

Bu doğrultuda öncelikle her oyuncu tahta üzerine bir taş koymaya başlar. Böylece her oyuncu sırasıyla taşlarını dizmeye başlarken 3 tane aynı renkte taşı yan yana getirmeye çalışır. Eğer bu taşlar yan yana getirilirse o zaman rakibin bir taşını dışarı atma şansı elde edilir.

Quad nasıl oynanır?

4 kişiyle oynanan bu oyunda her oyuncu sırayla bir renk seçer ve o renkteki taşları alarak 1 tanesini kendi karşısına gelen noktaya yerleştirir. Geri kalan taşları ise elinde saklar. İsterse hiç taş saklamayabilir. Daha sonra herkes sakladığı taşları gösterir.