Lügat nasil yazilir?

İçindekiler:

  1. Lügat nasil yazilir?
  2. Lügat manasi ne demek?
  3. Geometri nedir kısa bilgi?
  4. Bezenüben ne demek?
  5. Geometri nedir ilkokul?
  6. Geometrik cisim ne demek sözlük?
  7. Bezenuben ne demek?

Lügat nasil yazilir?

Bu kelime genellikle lugat şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı lügat şeklinde olmalıdır.

Lügat manasi ne demek?

Kelime, söz, sözcük anlamına gelen lügat kelimesi farklı dillerin kelime hazinesini de ifade etmektedir. Sözlük olarak da nitelendirilen lügat kelimesi, tek bir dil veya farklı dillerde oluşan kitaplar(alfabetik sıralanmış) anlamına da gelmektedir.

Geometri nedir kısa bilgi?

Geometri (eski adı Hendese), matematiğin uzamsal ilişkiler ile ilgilenen alt dalıdır. Yunanca Γεωμετρία "Geo" (yer) ve "metro" (ölçüm) birleşiminden türetilmiş bir isimdir. Geometri, arazi ölçümü sözcüklerinden türetilmiştir.

Bezenüben ne demek?

ve halk ağzı. Süslenmek: Böyle latif bezenüben böyle şîrin düzenüben / Gönül Hakk'a uzanuban dilek nedir neye muhtaç (Yûnus Emre).

Geometri nedir ilkokul?

Geometri, dar sözlük anlamı ile “yer ölçüsü” demektir. Ansiklopedik anlamı oldukça geniştir. Geometri, bir kavramlar kümesi olarak ele alındığında; tanımının giderek genişlediği ve durmadan genişleyeceği görülür. Matematik olgusunun ilk esin kaynakları doğa ve yaşamdır.

Geometrik cisim ne demek sözlük?

Geometrik cisim ne demek sözlük? Geometrik cisimler belirli bir tabanı , üstü , kenarı , bölgesi olan üç bpyutlu cisimlere verilen addır. Gdometrik cisimler üçgensel , dörtgensel ve beşgensel gibi yüzlerddn oluşabilir.. en az üçgensel bölge olabilmektedir.

Bezenuben ne demek?

ve halk ağzı. Süslenmek: Böyle latif bezenüben böyle şîrin düzenüben / Gönül Hakk'a uzanuban dilek nedir neye muhtaç (Yûnus Emre).