Küre denklemi nedir?

İçindekiler:

  1. Küre denklemi nedir?
  2. Kürenin kütlesi nasıl bulunur?
  3. Bir cismin kütlesi nasıl bulunur?
  4. Özkütle oranı nasıl bulunur?

Küre denklemi nedir?

Üç boyutlu uzayda, bir M(a,b,c) noktasına, r kadar uzaklıkta bulunan tüm noktar kümesine (geometrik yerine) bir küre, buradaki M noktasına kürenin merkezi r sayısına da yarıçap uzunluğu denir. Küre Denklemi: ... alınırsa küre denklemi; x 2 +y 2 +z 2 +Ax+By+Cz+D=0 biçimine gelir.

Kürenin kütlesi nasıl bulunur?

Özkütle (d) = kütle (m) / hacim (v) şeklinde hesaplanır. Burada hacimin ne kadarı dolu olduğunu bilmiyoruz ama diğer iki veriyi yerine koyarsak; V = 90 / 6 = 15 cm3 olarak bulunur. Bizim küremizin toplam hacmi 30 cm3 olduğu için bunun 15 cm3 'ü boş olduğunu hesaplamış oluruz.

Bir cismin kütlesi nasıl bulunur?

Kütlenin formülü için öncelikle hacmin formülünden bahsedilmek gerekir. Bir maddenin hacmini hesaplamak istersek genişliği, yüksekliği ve eni çarpılır. Kütlelerde ise özkütle ve hacim çarpıldıktan sonra istenen değer elde edilir.

Özkütle oranı nasıl bulunur?

Özkütle hesaplamak için fizikte özkütle formülü kullanılır. Özkütle formülü d=m/v şeklindedir. Burada d özkütlenin g/cm³ cinsinden değerini ifade eder. m gram cinsinden kütleye, v ise cm³ cinsinden hacme denk gelir. Dolayısıyla özkütle kütle/hacim formülüyle kolaylıkla hesaplanabilir.