Sözlükte başarı ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Sözlükte başarı ne anlama gelir?
  2. Sarayı anlamı nedir?
  3. Başarının sırrı ne?
  4. Çatlak demek nedir?
  5. Başarı parayla ölçülür mü?
  6. Çatlak ne demek argo?
  7. Başarıya Nasıl Ulaşılır?

Sözlükte başarı ne anlama gelir?

TDK sözlüğünde başarı: “Kişinin yetenek ve yetişmeye bağlı olarak gösterdiği ansal ya da eylemsel etkinliklerinin olumlu ürünü, bir işi istenilen biçimde bitirmek, elde etmek, istediğini bulmak.” olarak açıklanmaktadır.

Sarayı anlamı nedir?

Hükümdarların veya devlet başkanlarının oturduğu büyük yapı. Kamu işlerinin yürütüldüğü büyük yapı. Devlet başkanı ve çevresi.

Başarının sırrı ne?

Başarını sırrı günümüzün en büyük sıkıntısı olan bilgisayar oyunları yerine kelimelerle oynayabilmektir. Başarının sırrı durumunu iyi analiz etmek, kendine karşı dürüst olmak ve harekete geçmektir. Başarını sırrı tek kelimeyle inanmak ve harekete geçmektir.

Çatlak demek nedir?

çatlak, -ğı a. 1. Ara, aralık: “İki denizci kara bulutlar çatlağından güneş ışığının güldüğünü sandılar.” -Halikarnas Balıkçısı. 2. Herhangi bir yerde uzunluğuna olan açıklık: “Bu testinin çatlağı hiçbir sızıntı göstermemişti.” -A.

Başarı parayla ölçülür mü?

'Para başarı ölçüsüdür ama topluma fayda sağlarsa...' Göstergesi ise tek değildir. Yapılan iş sonunda elde edilen para tam olarak başarının göstergesi sayılmaz. Başarının göstergesi, kazandığın para ile birlikte yapmış olduğun işin topluma fayda sağlıyor olmasıdır. Evet para da önemli, o da bir ölçüdür ama yetmez.

Çatlak ne demek argo?

Çağlar boyunca, ne adlar takılmadı ki kadınlara... Çoğu zaman aşağılayıcı göndermelerle anıldı kadınlar. Kadınların fiziki durumları da argoda yerini bulmuş. ... Genç kadınlara 'ceviz, çatlak', toy kızlara 'çay-çingenece genç kız' ya da 'çıtır' deniyor.

Başarıya Nasıl Ulaşılır?

10- Özetle Başarılı Olmanın Yolları Madde Madde
  1. Olumsuz gibi görünen deneyimlerden ders çıkarmak.
  2. Mazeret üretmemek.
  3. Kendini tanımak.
  4. Planlama yapmak.
  5. Aksiyon almak, harekete geçmek.
  6. İstikrarlı olmak.
  7. Doğru arkadaş, doğru çevreye sahip olmak.
  8. Mükemmeliyetçi olmamak.
Daha fazla öğe...