Mihrace nedir Türkçe?

İçindekiler:

  1. Mihrace nedir Türkçe?
  2. Mihrican ne demek TDK?
  3. Ayniyatlı ne demek?
  4. Hintli Mihrace ne demek?
  5. Hindistan Raca ne demek?
  6. Mihri Cihan ne demek?
  7. Ayniyat Mutemetliği ne demek?
  8. Ayniyat ne demek Gümrük?
  9. Hindistan hükümdarına ne denir?
  10. Mihrican soğuğu ne zaman?
  11. Mihr i cihân ne demek?
  12. Tab ı sine ne demek?
  13. Markiz ne demek mobilya?

Mihrace nedir Türkçe?

Mihrace nedir Türkçe? MİHRACE: (Hind'ce: Mahraca) Hindistan'da Hindu dininden olan hükümdarların büyüklerine verilen ünvandır. Hindu kral.

Mihrican ne demek TDK?

Mihrican İsminin Anlamı Nedir? > İSMİN ANLAMI: Dost, sevgili.

Ayniyatlı ne demek?

1. Taşınabilen, kullanılmaya, harcanmaya elverişli, para eden eşyâlar, mal olarak bulunan maddî varlıklar. 2.

Hintli Mihrace ne demek?

Mihrace veya maharaca, Sanskritçe "büyük kral" anlamına gelen unvan. Tarihsel kullanımı, Hindistan'da yerli devlet hükümdarları tarafındandır; bu hükümdarlar arasında Sih İmparatorluğu kurucusu Ranjit Singh gibi kişiler de bulunmuş olsa da, unvanı kullananlardan bazıları gerçekte pek sınırlı gücü olan yöneticilerdi.

Hindistan Raca ne demek?

i. (İng. raja < Hint.) Hindistan'da prenslere verilen unvan.

Mihri Cihan ne demek?

Dünyaca tanınan ve meşhur. Cihânın bildiği.

Ayniyat Mutemetliği ne demek?

Madde 20 - (Değişik: 70 tarih ve 68 sayılı Karar) Ayniyat mutemetleri okulun ayniyat hesap işlerini "Ayniyat Yönetmeliği" hükümlerine uygun olarak yürüten ve Bakanlık merkezindeki "Ayniyat Sorumlu Muhasipleri"nin mutemedi olan memurlardır.

Ayniyat ne demek Gümrük?

Türk Dil Kurumuna göre “ayniyet” kelimesi özdeşlik, aynılık anlamına gelirken “ayniyat” kelimesi ise malla, eşya ile ilgili olan demektir.

Hindistan hükümdarına ne denir?

Mihrace: Hindistan'da imparatorun karşılığı. Raca: Hindistan'da kralın karşılığı. Firavun: Eski Mısır'da hükümdarın unvanı.

Mihrican soğuğu ne zaman?

MİHRİCAN FIRTINASI NEDİR? Mihrican Fırtınası, yaza veda ederek sonbaharın başladığını gösteren fırtınadır. Halk takvimine göre birkaç gün sapma payı olmakla birlikte 2-3 Eylül'de gerçekleşir. Ağustos sonu fırtınası olarak da bilinen Mihrican, sıcak havaların serinlemeye başladığının bir işaretidir.

Mihr i cihân ne demek?

(< sığış-tır-mak) Zorlayarak, güçlükle sığdırmak: Süveydâya hayâl-i tal'atın cânâ sığıştırmış / Gönül bir zerreye mihr-i cihan-ârâ sığıştırmış (Fıtnat Hanım). Ahvâlini teferruât-ı tafsîliyyesinden tecrit ederek şu bir iki levhaya sığıştırmak istedik (Nâmık Kemal).

Tab ı sine ne demek?

3. (Kitap için) Baskı: “Üçüncü tabı.” Tab'-ı sânî: İkinci baskı.

Markiz ne demek mobilya?

Markiz koltuklar alçak ve oldukça geniş koltuk anlamına gelir. Markiz koltuklarda arkaya yaslanmanızı sağlayacak bir sırt kısmı bulunmaz. İskelet yapısı genellikle ahşap malzemeden üretilir. Oturak kısmı tercihe bağlı olarak kumaş ya da deri kaplı olabilir.