Suizan Arapça ne demek?

İçindekiler:

  1. Suizan Arapça ne demek?
  2. Su i zan etmek ne demek?
  3. Islamda zann nedir?
  4. Arapça zan ne demek?
  5. Suizan nedir örnek?

Suizan Arapça ne demek?

suizan / sûizan / سوء ظن Kötü düşünce.

Su i zan etmek ne demek?

Suizan etmek, karşıdaki yapılan işin kötü olduğunu zannetmek demektir. Allah ü Teâlâ buyuruyor ki : “Gerçeğin ne olduğunu bilmeden suizan etmeyiniz. Kalbiniz o tarafa kayıyorsa bir yolunu bulunuz.”Bu sözlerden de anlaşılacağı üzere dinimizde suizan etmenin yeri yoktur.

Islamda zann nedir?

Kuran-ı Kerim'de yirmi kadar ayette zan, elliye yakın yerde de türevleri geçmektedir. Bu ayetlerin çoğunda zan “vehim, kuruntu”, bazılarında “bilgi, yakinen bilme, inanma”, bazılarında ise “kesin olmayan kanaat, kuşku, tahmin, beklenti” manalarını içerir.

Arapça zan ne demek?

Zan kelimesi Türkçe'de "sanı" anlamına gelir. Arapça ẓnn kökünden gelen ẓann ظنّ z "sanı" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ẓanna ظنّ z "sandı" fiilinin masdarıdır.

Suizan nedir örnek?

Bir düşüncenin suizan olarak kabul edilmesi için kalbinde o tarafa kayması gerekir. Örnek verecek olursak başımıza gelen bir olayda karşıda ki insanın suçu işlediğine inanmak suizan etmektir. Ancak kişi o yapmış olabilir gibi bir düşünce içinde olursa suizan etmiş olmaz. ... Müslüman insan, herkesi sevmelidir.