Iskele kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Iskele kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?
  2. Iskele nedir deniz?
  3. İskele sancak geminin neresidir?
  4. Sancak ne demek geminin?

Iskele kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?

a. (iske'le) 1. Deniz taşıtlarının yanaştığı, çoğu tahta ve betondan yapılmış, denize doğru uzanan yer: “Vapurdan indi, iskeleye çıkar çıkmaz etrafına bakındı.” -S. F. ... İçerilerde bulunan bir yerin kendine en yakın olan deniz taşıtı uğrağı veya demir yolu durağı: Mudanya, Bursa'nın iskelesidir.

Iskele nedir deniz?

İskele, deniz taşıtlarının kıyıya yanaşabilmesi için inşa edilen, karadan deniz ya da başka bir su kütlesinin içine doğru uzanan ve aralıklı olarak kazık veya kolonlar tarafından desteklen tahta ya da betondan yapılan yükseltilmiş bir yapıdır.

İskele sancak geminin neresidir?

Geminin burun (Puruva) kısmına göre geminin sağ tarafına verilen isim tıpkı İskele teriminde ki gibi, Gemi içi yön ve Uluslararası Çatışmayı Önleme kuralları gereğince geminin gittiği yönün kesin olarak belli olmasından dolayı sadece geminin sağ tarafını belirtmek için kullanılır.

Sancak ne demek geminin?

Sancak, deniz taşıtlarının sağ tarafını ifade etmek için kullanılan bir terim. Büyük yelkenli teknelerde, gemilerde, liman veya marina girişlerinde kolay tanımlanabilmesi maksadıyla yeşil renkli sancak borda feneri kullanılır.