Atıl nede?

İçindekiler:

  1. Atıl nede?
  2. Atıl ne demek Osmanlıca?
  3. Atıl halde ne demek?
  4. Atıl Nakit nedir?
  5. Atıl Kurt ne demek?
  6. Atıl kapasite ne demek?
  7. Atıl mekan nedir?
  8. Babacik ne demek?
  9. Kürşat ismi ne anlama gelir?
  10. Atıl fonlar nelerdir?
  11. Atıl para talebi nedir?
  12. Tarkan filmindeki kurt ne oldu?
  13. Atıl kapasite nedir iktisat?
  14. Atıl boş kapasite nedir?

Atıl nede?

İşsiz, aylak. Etkisiz, işe yaramaz.

Atıl ne demek Osmanlıca?

atıl / âtıl (Âtıla) İşlemez. Boş. Tenbel. Bozulmuş.

Atıl halde ne demek?

Erkek çocuklara verilen Atilla isminin anlamı kahramanlığı simgeler. Türkiye genelinde çok sık kullanılan Atilla ismi aynı zamanda büyük Hun İmparatorunun da adıdır. ... Atilla ismi kahramanlığı ve güçlü olmayı temsil eder. Aynı zamanda Atilla isminin bir diğer anlamı da babacık demektir.

Atıl Nakit nedir?

Atıl Para: Para piyasasının dışına çıkarak kullaınlmayan paradır.

Atıl Kurt ne demek?

Kartal Tibet Tarkan filmlerinin bir başka unutulmaz yıldızı 'Atıl Kurt'u da anlatmıştı: Dolapdere'de bir otomobil tamircisi olan Yücel ustanın kurt köpeği… Asıl adı Can'dı. Bana çok alışmıştı. Çekimlerde paydos saati yaklaşırken, güneşin yetip yetmeyeceği kelvinlerle ölçülürdü.

Atıl kapasite ne demek?

Normal kapasite ile gerçek kapasite arasında bulunan olumsuz fark atıl kapasite olarak adlandırılmaktadır. Örnek; üretim yapan bir işletme günde 8 saat ayda ise 20 gün çalışmaktadır. ... İşletmede çeşitli nedenlerden dolayı durma olması sebebi ile ayda yaklaşık 80 saatlik üretim kaybı meydana gelmektedir.

Atıl mekan nedir?

Kentsel dönüşümün nesnesini oluşturan atıl boşluklar insan çevre ilişkisini ve kamusal yaşamı zedeleyen, fiziksel ve sosyal alanda etkisiz ve belirsiz, boş, dağınık, kopuk, tanımlanmamış bakir alanlardır.(2) Kentlinin sosyo-kültürel aktivitelerini gerçekleştiremediği, ilişki kuramadığı güvensiz ve verimsiz boşluklar ...

Babacik ne demek?

Küçük baba. Sevimli, hoş, sempatik baba.

Kürşat ismi ne anlama gelir?

Kürşat “1. Yiğit, alp. 2. Göktürk prenslerinden birinin adı.” anlamlarına gelmektedir.

Atıl fonlar nelerdir?

Atıl Fonlar Nelerdir? Boş fonlar, yatırılmamış ve dolayısıyla faiz veya yatırım geliri elde etmeyen parayı ifade eder. Boşta kalan fonlar, basitçe faiz getiren veya yatırım izleme aracına yatırılmayan, yani ekonomik piyasalara katılmayan fonlardır.

Atıl para talebi nedir?

Bir ekonomide belirli bir dönemde spekülasyon güdüsüyle elde tutulmak istenen para miktarı. Atıl para talebinin faiz haddinin bir fonksiyonu olduğu ve bu değişkenler arasında ters yönlü bir ilişki bulunduğu, dolayısıyla paranın fiyatı olan faizin yükselmesi durumunda, atıl para talebinin düşeceği kabul edilir.

Tarkan filmindeki kurt ne oldu?

Con adlı kurt köpeği Kartal Tibet'li serinin ilk iki filminde 'Tarkan'ın 'Atıl Kurt' repliğiyle hafızalara kazındı. Con'un ölmesi sonucu serinin diğer 3 filminde Can Kurt adlı köpek yer aldı.

Atıl kapasite nedir iktisat?

Normal kapasite ile gerçek kapasite arasında bulunan olumsuz fark atıl kapasite olarak adlandırılmaktadır. Örnek; üretim yapan bir işletme günde 8 saat ayda ise 20 gün çalışmaktadır. Bu işletmenin 1 saat içerisinde 2 tonluk üretim yaptığı da bilinmektedir.

Atıl boş kapasite nedir?

Normal (pratik) kapasite, her zaman için “ulaşılabilir üretim miktarını” verir. İşletmenin belirli bir dönemde gerçekleştirilen üretim miktarı yani fiili kapasitesi, normal kapasitenin altında ise aradaki farka işletmenin “atıl (boş) kapasitesi” denir.