Haspa ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Haspa ne anlama gelir?
  2. Işaret ne anlama gelmektedir?
  3. Alüfte ne demek anlamı?
  4. Urfada şıllık ne demek?

Haspa ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumuna göre haspam, uygunsuz ve yakışıksız nitelik taşıyan kızlar ve kadınlar için kullanılmakta olan bir kelimedir. Kadınlara hakaret içeren bir kelimedir. Kullanımı ve söylemi uygun olmayan bir sözcüktür. Haspa kelimesi de tıpkı haspam kelimesi gibi kullanılmakta olan ama şaka yollu söylenen bir kelimedir.

Işaret ne anlama gelmektedir?

İşaret; bir varlığı, bir durumu veya belli bir kelimeyi anlatmak için kullanılan şekillerdir. Bir olayı, varlığı ve durumu anlatmada (harfler gibi), Resimli şekillerle, Vücut (el gibi) hareketleri ve şekilleriyle kullanılabilir.

Alüfte ne demek anlamı?

1. Alışık, müptelâ, düşkün (kimse): Biz âşık-ı âzâdeyiz ammâ esîr-i bâdeyiz / Âlüfteyiz dildâdeyiz bizden dirîğ etme kerem (Nef'î). 2. İffetsiz (kadın), âşifte, fâhişe: Birinde eski bir âlüfte hâlidir manzûr (Tevfik Fikret).

Urfada şıllık ne demek?

Akışkan hamur aşağı doğru inerken pişer ve sonra diğer yüzü çevrilirdi. Bu şekilde hazırlanan ekmeklerin arasına ceviz serpilir, üzerine bal veya pekmez dökülür ve yenirdi. Kürtlerin yaşadığı bütün yerlerde bu şekilde hazırlanan tatlı ekmeğin var olduğu bir muhakkaktır. ... Bu nedenle ismi de şıllık tatlısı.