Kuduz aşısı nasıl bir aşı?

İçindekiler:

  1. Kuduz aşısı nasıl bir aşı?
  2. Kuduz aşısı serumdan sonra kaç doz yapılır?
  3. Kuduz aşısı kaç doz olmalı?
  4. 2 doz kuduz aşısı ne kadar korur?

Kuduz aşısı nasıl bir aşı?

İçerisinde antijen bulunan kuduz aşısı, hastalığın tedavisinde kullanılan ve 0 oranında başarı sağlayan bir aşı türüdür. Ölü kuduz virüsünden üretilen ilaç hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. 3 ile 5 doz arasında yapılan aşı, sadece vahşi hayvanlar tarafından ısırılan ya da tırmalanan kişilere yapılmaz.

Kuduz aşısı serumdan sonra kaç doz yapılır?

Maruz kaldıktan sonra aşılama Doktor, aşı yaptırmaları gerekip gerekmediğini belirleyecektir. Kuduza maruz kalmış ve daha önce hiç aşı yaptırmamış bir kişiye hemen bir doz ve 3. 7. ve 14. günlerde ek doz olmak üzere toplam 4 doz kuduz aşısı yapılmalıdır.

Kuduz aşısı kaç doz olmalı?

Kuduza maruz kalmış ve daha önce hiç aşı yaptırmamış bir kişiye hemen bir doz ve 3. 7. ve 14. günlerde ek doz olmak üzere toplam 4 doz kuduz aşısı yapılmalıdır. Ayrıca, ilk doz aşı ile aynı anda Kuduz Bağışıklık Globulini adı verilen diğer bir iğne daha yapılmalıdır.

2 doz kuduz aşısı ne kadar korur?

Daha önce aşılananlara şüpheli temas sonrasında yalnız 0. ve 3. günlerde 2 doz aşı önerilmektedir. Eğer daha önce bir aşılanma olmamış ise kuduz aşı takvimine uyularak aşı 0, 3, 7, 14 ve 28. günlerde toplam 5 doz omuz kasına uygulanılmaktadır. Bunların da ortalama koruma süresi 2 yıldır.