Bir yerin kanıyorsa nasıl abdest alırız?

İçindekiler:

  1. Bir yerin kanıyorsa nasıl abdest alırız?
  2. Özür halinden sonra gusül almak gerekir mi?
  3. Elimde yara bandı varken abdest alınır mı?
  4. Akıntıda çizgi halinde kan görülmesi gusül gerektirir mi?
  5. Kaç günden sonra özür sayılır?
  6. Hangi durumlarda abdestsiz namaz kilinir?

Bir yerin kanıyorsa nasıl abdest alırız?

“Ancak kanadığı halde akmayan ve çıktığı yerin dışına taşmayan kanamalar abdesti bozmaz. Şâfiî ve Malikî mezhebine göre kanama hiçbir şekilde abdesti bozmaz. Hemoroid kanaması süreklilik taşıyorsa bu kimse özürlülere tanınan kolaylıktan istifade edebilir.

Özür halinden sonra gusül almak gerekir mi?

Hayız ve nifas halleri, kan akmaya devam ettikçe ve kanın kesilmesinden sonra boy abdesti alınmadıkça ibadete engel iken istihâze yalnızca abdesti bozan bir durum olup gusül gerektirmez.

Elimde yara bandı varken abdest alınır mı?

Yara üzerindeki sargıya abdest nasıl alınır? Mesele kaynaklarımızda cebire olarak değerlendirilir. Bir yaranın üzerine sarılmış bir bez veya tampon, kırık üzerine yapılmış bir alçı. ... Onun durdurulması noktasında gayret sarf etmeli ve abdesti o şekilde almalıdır.

Akıntıda çizgi halinde kan görülmesi gusül gerektirir mi?

Kur'an-ı Kerim'e göre idrar ile dışkı ve gaz çıkarma durumunda abdest bozulmaktadır. Bunun yanında kadınlardan gelen adet, lohusalık gibi durumlarda kan gelmesi halinde de abdest bozulmaktadır. Fakat vajinadan gelen diğer akıntıların abdesti bozup bozmadığı ile ilgili olarak bir delil yoktur.

Kaç günden sonra özür sayılır?

Altı günü on iki güne tamamlayan son altı günlük sürede görülen kan istihaze yani özür kanı sayılır. Onuncu günden sonra görülen kan her halükârda özür kanı olduğu için kadın bu günlerde namazını kılar, orucunu tutar.

Hangi durumlarda abdestsiz namaz kilinir?

Hadesten taharet; gözümüzle görülmeyen pisliklerden temizlenmektir. Abdest almak, gusül abdesti almak, bunların mümkün olmadığı zamanlarda teyemmüm almak. Bunlar olmadan namaz olmaz, namaz kılınmaz, kılınsa dahi namaz geçerli olmaz.