Kekik para kazandırır mı?

İçindekiler:

  1. Kekik para kazandırır mı?
  2. 1 dönüm araziden ne kadar kekik çıkar?
  3. Kekik çok yıllık mi?
  4. Gerçek kekik yağı nasıl yapilir?
  5. Kekik dönüme kaç kilo verir?
  6. Kekik kaç yıllık?

Kekik para kazandırır mı?

Kekik üretimi bu haliyle buğdaydan daha fazla kazandırıyor. Bu haliyle kekik üretimi buğday üretiminden daha kazançlı. Kekik üreticisi 1 dekardan lira para kazanıyor. ... İyi Tarım Uygulamaları kapsamında sertifikalı tıbbi ve aromatik bitkileri üreten çiftçilerin 2015 yılında ilk defa destekleme kapsamına alındı.

1 dönüm araziden ne kadar kekik çıkar?

Dekar başına ortalama 130 kilogram kekik üretiliyor. Bu kekiklerin tamamı Avrupa'ya ihraç ediliyor. Kilogramı da 7-8 lira civarında. Önümüzdeki dönemde bölgemizdeki kekik üretiminin 10 bin dekara ulaşmasını hedefliyoruz." dedi.

Kekik çok yıllık mi?

Tarla koşullarında ise genel olarak Izmir Kekiği (Origanum onites L.) ile Çanakkale Kekiği (Origanum vulgare L.) türlerinin kültürü yapılmaktadır. Çok yıllık bir bitki olan kekiğin ekonomik ömrü 7 yıldır. ... Toprak İşleme ve Fide Dikimi: Kekik bitkisi hem tohum hem de çelik ile çoğaltılabilir.

Gerçek kekik yağı nasıl yapilir?

Kuruduktan sonra kekikler toplanarak öğütülür veya öğütülmeden sapları, yaprakları ve çiçekleri ile birlikte bir şişenin içerisine konulur. Bitkinin üzerine saf sızma zeytinyağı doldurulur. Ağzı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılarak bir ay süreyle serin bir yerde bekletilir. Bu süreçte şişenin ağzı hiç açılmaz.

Kekik dönüme kaç kilo verir?

Kuru alanlarda yaklaşık 150-250 kg/da, sulu alanlarda ise 400-500 kg/da verim alınabilir. Hasat edilen kekikler hemen toplanmalı, temiz ve gölge bir zemine serilerek kurutulmalıdır. Yığın yüksekliği 20 cm'yi geçmemeli, sık sık alt üst edilerek kızışma ve renk kararması önlenmelidir.

Kekik kaç yıllık?

Tarla koşullarında ise genel olarak Izmir Kekiği (Origanum onites L.) ile Çanakkale Kekiği (Origanum vulgare L.) türlerinin kültürü yapılmaktadır. Çok yıllık bir bitki olan kekiğin ekonomik ömrü 7 yıldır. Ancak iyi bakım şartlarında 10 yıla kadar ürün alınabilmektedir.