Oksijenli su nerede kullanılır?

İçindekiler:

  1. Oksijenli su nerede kullanılır?
  2. Oksijenli su yakar mı?
  3. Oksijenli su neden köpürür?
  4. Dermolife oksijenli su ne işe yarar?
  5. Oksijenli su beyaz saçı açar mı?
  6. Oksijenli su icinde ne var?
  7. Oksijenli su antiseptik mi?

Oksijenli su nerede kullanılır?

Hastanelerde, okullarda ve daha birçok yerde yara ve kesik tedavilerinde oksijenli su kullanılmaktadır. Dezenfektan özelliği sayesinde yaraların iyileşmesine yardımcı olur, mikropları öldürür. Küçük yaralar için çok az miktarda oksijenli suyu bir pamuğa dökün, sonrasında yaranın olduğu bölgeye uygulayın.

Oksijenli su yakar mı?

Oksijenli su zararları olmayan bir maddedir. Tek tehlikeli yönü, ısı ile temas ettiğinde yanıcı bir hal almasıdır. Bu nedenle kullanırken ısıdan uzak durulması gerekmektedir. Cilt bakım konusunda ise hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir.

Oksijenli su neden köpürür?

Tepkime sonucu hidrojen peroksit, su (H2O) ve oksijen gazına (O2) ayrışır. Yaraya uygulanan oksijenli su- yun köpürmesinin sebebi tepkimede açığa çıkan saf oksijen gazıdır. Katalaz oldukça hızlı tepkimeye giren bir enzimdir, tek bir birimi saniyede yaklaşık 200.000 kez tepkimeye gi- rebilir.

Dermolife oksijenli su ne işe yarar?

DERMOLİFE OKSIJENLİ SU Yaraların çevresinin temizlenmesinde bakteristik ve fungusit olarak kullanılabilir. Yara çevresine günde 2-3 kez dökülerek veya pamuğa emdirilip yara çevresine sıkılarak kullanılır. 5 dk. içinde etkisini göstermeye başlar.

Oksijenli su beyaz saçı açar mı?

Oksijenli su güçlü bir saç açıcı maddedir ve karbonat ile karıştırıldığında saç renginizi açmak için oldukça güçlü bir formül oluşturur. Yüksek oranlarının saçınıza zarar verebileceğinden %3 oranında hidrojen bulunan oksijenli su kullanmalısınız.

Oksijenli su icinde ne var?

Kimyasal adı ile hidrojen peroksit olan oksijenli su, H2O2 formülüne sahip bir bileşiktir. H-O-O-H şeklinde bir moleküler yapısı vardır. Suya göre daha düşük ısıda donar ve daha yüksek ısıda kaynar. Sudan biraz daha akışkan olan oksijenli su, konsantre hali ile çok soluk mavidir.

Oksijenli su antiseptik mi?

Oksijenli su, antiseptik-dezenfektan olarak yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Köpürmenin yaptığı mekanik etkiyle doku parçaları yaradan ,uzaklaşır. Yarı yarıya sulandırılmış Oksijenli Su; akut stomatitlerin tedavisinde ağız ve boğaz antiseptiği, ayrıca gargara olarak da kullanılabilir.