Yanak kanseri nedir?

İçindekiler:

  1. Yanak kanseri nedir?
  2. Ağız kanseri öldürür mü?
  3. Diş eti kanseri belirtisi nedir?
  4. Ağız kanseri olan kaç yıl yaşar?

Yanak kanseri nedir?

Ağız kanseri, ağzın veya dudakların herhangi bir yerinde anormal hücrelerin büyümesidir. Ağız kanserlerinin mümkün olduğu kadar erken aşamada yakalanması tedavi başarı oranı için son derece önemli olurken, bu bölge tümörlerinin tedavisinde cerrahi ön planda olmaktadır.

Ağız kanseri öldürür mü?

Erken teşhis edilmezse, ağız kanseri ameliyat, radyasyon terapisi ve/veya kemoterapiyi gerektirebilir. Toplam beş yıl boyunca hayatta kalma oranı yüzde 50 olmakla birlikte, ölümcül de olabilir. * Bu zayıf tahminin sebebi, erken belirtilerin fark edilememesidir.

Diş eti kanseri belirtisi nedir?

Diş eti kanseri belirtileri ise şu şekilde sıralanabilir; Dudak, diş eti ya da ağız içi kanamalar ile iyileşmeyen yaralar. Dilde ya da yanakta hissedilen şişkinlik. Ağız içi uyuşması ve his kaybı

Ağız kanseri olan kaç yıl yaşar?

Genel olarak, ağız kanseri olan tüm insanların yüzde 60'ı beş yıl veya daha uzun süre hayatta kalmaktadır. Teşhis aşaması ne kadar erken olursa, tedaviden sonra hayatta kalma şansı o kadar yüksek olur. Ağız kanseri tedavisi, teşhis sırasında kanserin tipine, yerine ve evresine bağlı olarak değişmektedir.