Yapı müteahhitliği belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Yapı müteahhitliği belgesi nasıl alınır?
  2. Geçici yapı müteahhitliği nedir?
  3. Yapı müteahhitliği yetki belgesi nereden alınır?
  4. Geçici müteahhit belgesi nereden alınır?
  5. Geçici müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?
  6. H Grubu müteahhit kaç m2?
  7. H grubu müteahhitlik belgesi kaç m2?
  8. Kimler geçici müteahhit olabilir?
  9. Müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?
  10. Müteahhitlik Belgesi kaç metrekare 2021?
  11. B grubu müteahhitlik belgesi kaç metrekare?

Yapı müteahhitliği belgesi nasıl alınır?

Müteahhitlik yetki belgesi almak isteyen kişiler kendilerinin bulundukları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvuruda bulunabilir. Bu başvuru sırasında kişinin müteahhitlik başvurusu adı altında bir başvuru formu doldurması gerekir. Bu başvuru formu dilekçe olarak doldurulup belge talebinde bulunulur.

Geçici yapı müteahhitliği nedir?

Geçici Müteahhitlik Yetki Belgesi Nedir? Yapı sahibinin kendi arsasına, kar amacı gütmeden kendisine ait yapıyı inşa etmek üzere müteahhitlik yetkisi almasıdır.

Yapı müteahhitliği yetki belgesi nereden alınır?

Müteahhitlik Belgesi Nereden Alınır? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğüne teslim ettiğiniz başvuru formu incelendikten ve onay aldıktan sonra müteahhitlik belgenizi alabilirsiniz. İnceleme sürecinde bakanlık tarafından yetki belgesine sahip olmanızın önünde bir engel olup olmadığı detaylı bir şekilde incelenir.

Geçici müteahhit belgesi nereden alınır?

Müteahhitlik belgesi almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne başvuru yapılması gerekmektedir. Yapı Müteahhitliği Bilişim Sistemi üzerinden müteahhitlik belgesi sorgulamasının yapılabilmesi mümkündür.

Geçici müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

Ancak sadece o yapım işinde kullanılmak ve beş yıl içinde bir defaya ve tek bir yapıya mahsus olmak üzere, yapı sahibine geçici olarak yetki belgesi numarası verilir. Buna göre, müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılamıyor.

H Grubu müteahhit kaç m2?

H sınıfı müteahhitlerde iş deneyimi aranmayacak ancak bu firma en fazla tek ruhsatta 1000 metrekare inşaat yapabilecek. Geçici sınıfta ön şart aranmıyor. 500 metrekare ve en çok 2 katlı olacak şekilde kendi evini yapmak isteyenlere 1 defaya mahsus bu hak veriliyor.

H grubu müteahhitlik belgesi kaç m2?

H Sınıfı Müteahhitlik Belgesi için iş deneyimi aranmayacak, ilk defa inşaat yapacak firmalar H sınıfı müteahhitlik belgesi alabilecek. Ancak bu firma da en fazla tek ruhsatta 1000 metrekare inşaat yapabilecek.

Kimler geçici müteahhit olabilir?

Yönetmelik kapsamında inşaat ustalarının kayıt altına alınıp 32-40 saatlik bir eğitimden geçirilerek kendilerine ustalık setifikası veriliyor. İnşaat işinde çalışan ve belge sahibi olmayan ustaların geçici müteahhitlik belgesi alması şartı bulunuyor.

Müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

Ancak sadece o yapım işinde kullanılmak ve beş yıl içinde bir defaya ve tek bir yapıya mahsus olmak üzere, yapı sahibine geçici olarak yetki belgesi numarası verilir. Buna göre, müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılamıyor.

Müteahhitlik Belgesi kaç metrekare 2021?

G Sınıfı Müteahhitlik Belgesi: Tek sözleşmede 1.5 milyonluk iş ve 1500 metrekare alanda inşaat yapılmış olunmalıdır. Bu grubun tek ruhsatta üstlenebileceği inşaat, 3 bin metrekare alandır.

B grubu müteahhitlik belgesi kaç metrekare?

B Sınıfı Müteahhitlik Belgesi: Son 15 yılda tek seferde 65 milyon liralık iş ve tek sözleşmede metrekare alana inşaat yapılmış olunmalıdır. Bu grup, 65 bin metrekareye kadar iş yapma hakkına sahip olmaktadır.