Araba kullanırken vites neye göre değiştirilir?

İçindekiler:

  1. Araba kullanırken vites neye göre değiştirilir?
  2. Araba kaç bin devirde kullanılır?
  3. Kaç km vites değiştirilir?
  4. 3 viteste araç kaç km hız yapılır?
  5. Turbo dizel araç hangi devirde kullanılmalı?

Araba kullanırken vites neye göre değiştirilir?

Araba 1. Viteste kalkar ve hemen sonrasında 2. Vitese takmanız gerekir. Sonrasında yol durumuna ve trafiğe göre 3. vitese takarak 90-100 arasında bir hıza sahip olursunuz. Şehir içinde araba kullanıyorsanız 3.vites, ortalama bir düz yol var ise 4. vitese takabilirsiniz.

Araba kaç bin devirde kullanılır?

Dizel bir araç için maksimum yakıt verimliliğini sağlamak için 2.000-2.500 devir aralığında vites değiştirmek, benzinli bir araç içinse; 2.500-3.00 devir bandında vites yükseltmek, hem motor sağlığı hem yakıt tasarrufu, hem de sarsıntısız bir sürüş için optimum vites değiştirme aralığı olarak kabul edilmiştir.

Kaç km vites değiştirilir?

Vitesler aracın gücünü, motorun devrini ve hızını ayarlar: 1.Vites: Minimum hız limiti 5 KM – Maksimum hız limiti 40 KM olup, 20 KM hızı aştıktan sonra ikinci (1.) vitese geçilir. 2.Vites: Minimum hız limiti 10 KM – Maksimum hız limiti 60 KM olup, 40 KM hızı aştıktan sonra üçüncü (3.) vitese geçilir.

3 viteste araç kaç km hız yapılır?

Vitesler aracın gücünü, motorun devrini ve hızını ayarlar: 2.Vites: Minimum hız limiti 10 KM – Maksimum hız limiti 60 KM olup, 40 KM hızı aştıktan sonra üçüncü (3.) vitese geçilir. 3.Vites: Minimum hız limiti 30 KM – Maksimum hız limiti 80 KM olup, 70 KM hıza ulaşıldığında dördüncü (4.) vitese geçilir.

Turbo dizel araç hangi devirde kullanılmalı?

Hem daha iyi hızlanma hem de daha düşük yakıt tüketimi için üst vitese geçip, torkun en yüksek olduğu 20 arasındaki devirlerden yararlanmak gerekiyor. Ekonomik kullanmak istiyorsanız, tercihen 20 d/d arasında kalınmalı.