Ayrık dişlere ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Ayrık dişlere ne yapılır?
  2. Ön diş arası neden açılır?
  3. Ayrık diş nasıl kapatılır?
  4. Ayrık dişlere diş teli takılır mı?
  5. Ön diş aralığı nasıl kapatılır?
  6. Ayrık dişe dolgu yapılır mı?
  7. Seyrek dişlere kaplama nasıl yapılır?
  8. Dişler arasındaki boşluk nasıl kapanır?

Ayrık dişlere ne yapılır?

Diş renginde uygulanan bir çeşit dolgu diyebileceğimiz bonding uygulaması ayrık diş tedavisi için kısa süreli hızlı bir tedavi seçeneğidir. Bu işlem için genellikle anestezi yani uyuşturma gerekmez. Önemli olan bir dişin hacminin fazla büyümeden yüz ve diğer dişler ile orantılı olarak aralığın kapatılmasıdır.

Ön diş arası neden açılır?

Dişlerin aralarının açık olmasının birçok nedeni vardır. En yaygın neden diş boyutlarının çeneye göre küçük olmasıdır. Eğer ön dişlerde eksiklik var ise bu durum dişlerde aralanmalara neden olabilir. Ön kesici dişlerin yanında bulunan yan kesici dişler normalden küçük ise bu durum da, diş arası boşluk oluşma sebebidir.

Ayrık diş nasıl kapatılır?

Ayrık Diş Tedavisi (Diş Aralığı Kapatma) tedavisi üç farklı yol ile gerçekleşir, lamine diş uygulaması, bonding uygulaması ve diş teli uygulaması şeklindedir.

Ayrık dişlere diş teli takılır mı?

Özellikle dişçilikte baş gösteren teknolojik iyileştirme ve geliştirmeler sonucu, ayrık dişlerde uygulanan ortodonti tedavilerinde görünmez diş teli gibi estetik yöntemler kullanmak da mümkündür.

Ön diş aralığı nasıl kapatılır?

Diş aralığı kapatma amacıyla üç tip tedavi uygulanır. Bunlar; Lamine Diş Uygulaması, Bonding Uygulaması ve Diş Teli Uygulaması olarak sınıflandırılır.

Ayrık dişe dolgu yapılır mı?

Ayrık dişlerin tedavisinde ortodonti tedavisi, yaprak porselenle diş kaplaması ya da dişlere estetik diş dolgusu uygulayarak diş ayrıklığına tedavi bulunabilir. Bunun yanında dişin yapısına zarar vermeden hızlı çözüm olan estetik kompozit dolgu uygulamalarla da diş ayrıklığı tedavisi yapılabilir.

Seyrek dişlere kaplama nasıl yapılır?

Lamine uygulaması, dişin yüzeyine yerleştirilen bir porselen katman ile gerçekleştirilir. Dişin ön yüzeyine, yani karşıdan görünen yüzeyine, incecik bir porselen yaprağı dikkatlice yapıştırılır. Dişler bu sayede oldukça estetik bir forma kavuşur. Ayrıca bu yöntemle renk ve şekil bozuklukları da tedavi edilebilir.

Dişler arasındaki boşluk nasıl kapanır?

Diş aralığı kapatma amacıyla üç tip tedavi uygulanır. Bunlar; Lamine Diş Uygulaması, Bonding Uygulaması ve Diş Teli Uygulaması olarak sınıflandırılır.