Zorunlu trafik sigortası olmazsa hangi ceza verilir?

İçindekiler:

  1. Zorunlu trafik sigortası olmazsa hangi ceza verilir?
  2. Zorunlu trafik sigortası olmayınca ne olur?
  3. Sigortası olmayan araç çekilir mi?
  4. Zorunlu mali sorumluluk sigortası zorunlu mu?
  5. Sigorta şirketi hangi durumlarda rücu eder?

Zorunlu trafik sigortası olmazsa hangi ceza verilir?

Trafik Sigortası Yaptırmama Cezası Nedir? 2021 yılında ödeyeceğiniz trafik sigortası yaptırmama cezası 144 TL olarak uygulanmaya başladı. Buna göre cezasını 15 gün içerisinde peşin ödeyen araç sahipleri % 25 indirimden faydalanarak 108 TL ödüyor.

Zorunlu trafik sigortası olmayınca ne olur?

Türkiye genelinde güvence sağlayan ve zorunlu olan trafik sigortası yaptırılmazsa, araç sahibi para ya da trafikten men cezası ile cezalandırılır. Bunun yanında trafik sigortası olmayan ya da zamanında yenilenmeyen araç sahibi, trafikte yakalanırsa doğrudan trafikten men edilir.

Sigortası olmayan araç çekilir mi?

Aracın hiç sigorta yaptırılmadan ya da yıllar boyunca sigortasız bir şekilde trafiğe çıkarılması durumunda ise trafikten men edilme ve aracın çekilmesi gibi ceza türleri uygulanabilir. Aracınızın trafikten men edilmesi ve çekilmesi işlemleri, farklı şekillerde gerçekleşebilir.

Zorunlu mali sorumluluk sigortası zorunlu mu?

2918 sayılı KTK.nun 91.maddesine göre: “İşletenlerin, bu Kanunun 85. maddesinin birinci fıkrasına göre olan sorumluluklarının karşılanmasını sağlamak üzere mali sorumluluk sigortası yaptırmaları zorunludur.” ...

Sigorta şirketi hangi durumlarda rücu eder?

Buna göre; sigorta ettirenin prim borcunu ödememiş olması, limitlerin artmasından sonra ek poliçe yaptırmaması ve sigorta süresi bittikten sonra poliçenin yenilenmemesi gibi durumlar, zarar gören üçüncü kişilere karşı ileri sürülemeyeceğinden, sigorta şirketi, yeni limitler üzerinden veya sözleşme süresi bittikten ...