Birinci ve ikinci öğretim nedir?

İçindekiler:

  1. Birinci ve ikinci öğretim nedir?
  2. Ikinci öğretim ne oluyor?
  3. Ücretli ikinci öğretim nedir?
  4. Ikinci öğretim ücreti yıllık mı?
  5. Ikinci öğretim diplomada yazar mı?
  6. Aöf harç ücretleri yıllık mı?

Birinci ve ikinci öğretim nedir?

Birinci öğretim okuyanların dersleri genellikle gündüz saat 09.00'da başlar. Son ders ise en geç akşam 17.00'de bitmektedir. ... İkinci öğretim okuyanların dersleri ise genellikle öğleden sonra saat 13.00'de başlar. Son ders ise en geç akşam 22.00'da bitmektedir.

Ikinci öğretim ne oluyor?

Bazı yükseköğretim kurumlarında örgün, önlisans ve lisans programlarının bir kısmının eş değeri programlar örgün eğitim saatleri dışındaki zamanlarda (akşam saatlerinde) yürütülmektedir. Bu öğretim ikinci öğretim olarak adlandırılır.

Ücretli ikinci öğretim nedir?

İkinci öğretimler mecburu olarak her dönem harç parası yatırır. Ancak bu para en fazla yıllık 1000-1200 tl arasında abartılı olmayan makul bir rakamdır. İkinci öğretim, çalışmak zorunda olan ya da belirli sebeplerden dolayı gündüz eğitim alamayacak olan kişiler için bir avantajdır.

Ikinci öğretim ücreti yıllık mı?

Yükseköğretim kurumlarının ikinci öğretim bölümlerinde eğitim alan öğrenciler dönemlik üniversite harç ücreti ödemekle yükümlüdürler. ÖSYM tarafından belirlenen ve yıllık artış gösteren üniversite harç ücretleri kayıt yenileme dönemlerinde ilgili üniversitenin belirlediği şekilde öğrenci tarafından ödeniyor.

Ikinci öğretim diplomada yazar mı?

Mezun olduğunuzda diplomalar arasında bir farklılık yoktur, diplomanızda “ikinci örgün eğitim” diye bir ibare bulunmaz. İkinci öğretim birinci öğretim derslerine girebilir mi sorusuna gelirsek de, şayet hocanızdan izin alırsanız birinci öğretim derslerine de katılabilirsiniz.

Aöf harç ücretleri yıllık mı?

20 yılı için AÖF harç ücreti, dönemlik 330 TL olarak belirlendi.